A világ legfurcsább irodalmi pályázata

2016-07-29
643 olvasó

Minden vonatkozásában formabontó és különleges irodalmi pályázatot hirdetett meg társhonlapunk, az Irodalmi Élet. Benői Sztipán főszerkesztő cikkéből kiderül, hogy a szerkesztőség irodalmi pályázatot bocsát útjára annak kiderítésére, milyen témában hirdessenek irodalmi pályázatot. Aki erről az egészről egy önmaga farkába harapó kígyóra, vagy Borges Bábeli könyvtárára asszociál, nem téved túl sokat. A kérdés viszont izgalmas: hogyan látják a szerzők, a pályázók ezt a dolgot? Milyen jobb, érdekesebb és különlegesebb javaslatuk van arra, amit a kiadók és/vagy a szerkesztők elébük tárnak? Már ez a két felvetés is izgalmas, az meg szinte remegtető, mi mindent hozhat ki ebből a dologból az alkotói fantázia.

Mivel a kezdeményezést forradalmian újnak és reménykeltőnek tartjuk, átlinkelés helyett a pályázat teljes szövegét átvesszük az Irodalmi Élettől:

Kezdeményezésünk célja az ötletvadászat. Derüljön ki, hogy az alkotói véna mennyire és milyen mértékben sugárzik át a kreativitás háttérterületeire! Bizonyítsuk be együtt, hogy sokkal több fantáziánk, szuflánk és pucánk van az ilyesmihez, mint a szerkesztőségeknek, akik néhanapján megkínálnak bennünket egy-egy taplószáraz ötlettel!

Pályázatunkra olyan elképzeléseket, felvetéseket, javaslatokat – magyarán: ÖTLETEKET – várunk, amelyekből gond és erőltetettség nélkül lehet irodalmi pályázatot hirdetni. Az alapgondolatot nem elég egy szóban vagy egy mondatban jelezni, hanem többé-kevésbé meg is kell magyarázni, hogy a pályázó miként képzeli el a lebonyolítást, mit remél tőle és miben látja kibontakozni gondolata nagyszerűségét. A magyarázó szöveg ne legyen hosszabb 1 szabványflekknél (1800 leütés, szóközökkel).

A beküldött munkáknál csak az irodalomhoz köthető, ezen belül pedig a megvalósítható pályázat-ötleteket vesszük figyelembe.

A pályamunkák legjavát közzétesszük az Irodalmi Élet erre a célra kialakított rovatában.

Pályázatunk az év végéig folyamatos, de október 15-én, félidőben szakaszgyőzteseket hirdetünk.

A szakaszgyőzteseknek fejenként 5 000 vagy 10 000 forintot fizetünk az ötleteikért, amelyek eredetiségéért a pályázók felelősséget vállalnak (a szerzői jogi vagy az etikai jellegű viták esetén nekik, a pályázóknak kell helytállniuk).

Pályázati díjkeret nincs, mint ahogy pályázati limit sem, egy pályázó viszont annyiszor és annyi ötlettel jelentkezhet, amikor és amennyivel akar.

A pályázatot a fizetős médiában nem népszerűsítjük, az erre szánt pénzt inkább belefolyatjuk a díjkeretbe, de számítunk az érdeklődők segítségére, hogy a kezdeményezésünkről szóló posztunkat megosztják majd a közösségi médiában.

Az anyagokat a regenytar@gmail.com-ra kérjük elküldeni.

A pályázóknak a levelükben közölniük kell a levelezési címüket, mert a nyereményről hagyományos postai úton kapnak értesítést. Emellett választaniuk kell egy JELIGÉT is, mert esetleges kérdéseikre az Irodalmi Élet LEVELEZÉS rovatában nyilvánosan, a jeligéjükre kapnak majd választ. Ha a zsűri úgy dönt, hogy közlésre javasolja, pályamunkáikat a választott jelige alatt jelentetjük meg a honlapon.

Előfordulhat, hogy a pályázati kiírás egyes pontjait menet közben korrigálni fogjuk, az alaptételek viszont – így a díjkeret, az ötletek irodalomhoz kötődő jellege és a rövid leírás –, garantáltan változatlanok maradnak.

Úgy tekintjük, hogy aki részt vesz a pályázaton, elolvasta és elfogadta a fentieket, és vállalja a rá eső szerzői jogi felelősséget.

Benői Sztipán
az Irodalmi Élet főszerkesztője

 

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 Comments

  1. Mi is nagyon kíváncsian várjuk a fejleményeket. Már a megfogalmazásban is lehetetlen nem észrevenni a finom iróniát. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL