Megvehető a Regénytár: kitárta kapuját a részvénypiac

2016-08-21
758 olvasó

Újjászerveződött Bűvös Boltunkban megkezdtük a virtuális Regénytár-részvények árusítását. Nemrég beszámoltunk arról, hogy honlapunk vezetősége felmérte a 16 éves Regénytár helyzetét és különféle paraméterek figyelembevételével arra jutott, hogy a site 2016. augusztus 20-án

 

[warning] 12 000 000 talentumot ér, ami 5000-es tételekben számolva 2400 virtuális részvényt tesz ki. [/warning]

 

A részvényeket három tételbe csoportosítottuk:

 

[warning] 5000 forintos ARS LONGA részvény, amely egy szavazati pontot ér.
10 000 forintos DA VINCI részvény, amely két szavazati pontot ér.
20 000 forintos PRO SCRIPTUM részvény, amely négy szavazati pontot ér.[/warning]

 

Mindebből könnyű kikövetkeztetni, hogy a 2400 szavazati ponttal egyenértékű részvény jelenleg – 2016. augusztus 20-án – a honlapgazda Majoros Sándor birtokában van, de ha valaki megszerzi ennek a felét, plusz egyet (azaz 1201 szavazati pontot), megszerzi a Regénytár fölötti irányítást annak tulajdonjogával együtt. A honlap tehát 6 005 000 forintért, pontosabban ennek megfelelő talentumért (a talentumról bővebben itt , a megszerzésének módjáról pedig itt tájékozódhatnak) megvásárolható.

Ez talán túl távolniak tűnik ebben a pillanatban, de már egyetlen részvény is hasznos lehet, mert a szavazati jog a virtuális közgyűlésen véleményformáló jogot is jelent. A kritikai vagy a fejlődést segítő észrevételeket a többi részvényes is látni fogja, ezért az érdekérvényesítés terén akér lobbizni, szervezkedni is lehet

 

A részvényvásárlás módja

 

1) Mindenekelőtt regisztrálni kell a honlapon, aztán szert kell tenni bizonyos mennyiségű talentumra. Szerzőink, jutalmazottjaink bónuszként kapják virtuális regénytáras folyószámlájukra a talentumot, mindenki másnak pénzt kell váltania az itt leírt módon.

2) Ha megvan a megfelelő mennyiségű talentum, be kell jelentkezni a honlapunkra, majd ellátogatni a Bűvös Bolt Részvénypiac menüjébe. Itt ki kell választani a három lehetőség közül a megvásárolni kívánt tételt. A vásárlás és a fizetés technikája nem különbözik a hagyományos webes vásárlás technikájától, de mivel ez esetben letölthető termékről van szó, a vásárló csak a részvény jpg-képét töltheti le. Fontos, hogy ez még nem a hivatalos dokumentum, mivel nem tartalmazza a sorszámot és hitelesítve sincs. A hiteles példányt később, pdf-ben küldjük el arra az e-mail címre, amelyen regisztrálta magát a honlapon. Ezt a hiteles pdf-részvényt érdemes megőrizni, mert ennek sorszámával lehet majd szavazani a virtuális közgyűlésen.

 

A részvények kezelése

 

A részvények tulajdonosáról a Bank of Regénytár Irodalmi Tőzsde menüpontjában (most még még nem működik) vezetünk nyilvántartást. Ez a menüpont csupán a részvényesek számára lesz látogatható, így ők naprakész információval fognak rendelkezni az értékpapírok piaci forgalmáról, ugyanis a részvények haramadik személynek akár el is adhatók. Ehhez az szükséges, hogy a harmadik személynek is legyen regénytáras regisztrációja és megfelelő mennyiségű talentumkerete. A részvény adás-vételét szintén a Bank of Regénytár végzi. Tulajdonosváltásnál a részvényszelvény új sorozatszámot fog kapni.

 

A részvények értéke

 

Mivel a részvények értéke talentumban van meghatározva, abban az esetben, ha a talentum-forint árfolyam megváltozik, az értékpapírok forintban mért értéke is változhat. A talentum-forint árfolyam változása a Regénytár látogatottságának függvénye. Minél nagyobb a látogatottság, annál több forintot ér a talentum. A látogatottság változását bárki nyomon követheti a láblécben elhelyezett két monitoron.

 

Az Irodalmi Tőzsdével és a Regénytár részvényekkel kapcsolatos kérdéseiket a regenytar@gmail.com -ra várjuk.

 

bankof

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Tarhási Edomér

(1955., Budapest) A Bank of Regénytár elnök vezérigazgatója, nemzetközi tekintéllyel bíró virtuális pénzügyi szakember, specialitása a virtuális befektetés és a látens pénzügyi haszon kulturális lecsapódása. Honlapunk saját fizetőeszközének, a talentumnak egyik megálmodója, létrehozója.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL