Vodruzsák Alajos arra ébred

2016-11-22
669 olvasó
Senki sem szereti, ha megszokott, otthoni, sötét csendjében zavarják éjszaka, álmában. Vodruzsák Alajos, akit barátai csak Öcsinek szólítanak, sem szereti. Szerette. Mert az őt ért zavarás végül is komoly fordulatot jelentett életében.

Ugyanis arra ébredt, hogy valaki hozzá szól. Mivel felesége már tizenkét éve külön szobába költözött, véget vetve családi életük már előtte is eléggé erőltetett erotikus oldalának, mondhatjuk, hogy váratlan volt az éjszakai hang. De Vodruzsák Alajos, illetve ha a kedves olvasó is hozzám hasonlóan barátja volt neki, akkor Öcsi, igazán viszont akkor rémült meg, amikor felkapcsolta az olvasólámpáját és szembesült azzal, hogy ki ismételgeti csikorgó, kissé vízbe fulló hangon azt az egyetlen, vérfagyasztó mondatot.

Ez annyira váratlan, nem helyénvaló és ijesztő volt, hogy Vodruzsák Alajos – barátainak most már örökre csak Öcsi, nyugodjék békében –, visszadőlt párnájára és szívinfarktusban meghalt.

Reggel aztán mondogatták a rokonok, akik összegyűltek Magdikát ezekben a nehéz pillanatokban bátorítani, támogatni, hogy szép halála volt. Álmában, békében ment el, mit lehetne szebbet kívánni?

Egyedül az éjjeli szekrényen a pohár vízbe gondosan elhelyezett fogprotézis vigyorgott kajánul.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Herţa Micola

Született két lator közt, április 21-én (Hitler 20, Lenin 22). Szerencsére nagyon fiatalon kiolvasta, kiírta magát, mert mostanában elég kevés ideje marad erre. Mint író, karrierje csúcsa a havi hetvenezer példányban megjelenés volt, amikor a megyei távközlés rendszergazdájaként a telefon-számlák kiszámolása és kinyomtatása is feladatköréhez tartozott. Kísérteti jelleggel című első és eddig egyetlen kötetének száz példányát ingyen osztotta szét ismerősei, rokonai körében, hátha ezentúl mint író gondolnának rá, és nem állandóan azzal keresnék, hogy javítsa meg számítógépüket. Sajnos, annyira kulturális környezetről van szó, hogy egy kötet még nem tette íróvá, még mindig telepítgeti az operációs rendszereket. Novellás kötete jó pár első kötetes szerzőnek járó díjat kapott, most azért nem közöl sehol, hátha elfelejtenék és pár év múlva ismét ekkora sikerrel debütálhatna. Az irodalmon kívül viszont szorgalmasan ír, ugyanis programozóként keresi kenyerét.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL