A Sátán gatyája

2018-01-31
564 olvasó

A politika célja a hatalom megszerzése, aztán pedig a megtartása.

Történt egyszer egy hazában, hogy az országgyűlési választások felé közeledvén, a regnáló hatalmat leváltani kívánó ellenzék nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy ezt a fegyvertényt végrehajtsa. Szövetségest kellett találnia, mégpedig hirtelenül. Ám hiába forgolódtak és nézelődtek, morgolódtak és tépelődtek, nem került a látómezejükbe olyan párt vagy szerveződés, amelyet megkörnyékezhettek volna.

Már majdnem erőt vett rajtuk a csüggedés, amikor valakinek eszébe jutott, hogy van egy tömb, ráadásul népes szavazóbázissal, amely elég erős ahhoz, hogy a regnáló hatalmat megszorongathassa. Ha szövetséget kötnének vele, biztosan övék lenne a győzelem. A dolog egyetlen szépséghibája csupán az volt, hogy ez a Sátán pártja volt, hívei pedig patás ördögök. Igaz, hogy a Sátán pártja az utóbbi hetekben, hónapokban mindent megtett annak érdekében, hogy a pokol kénköves bűzét lemossa magáról, de ez csak részben sikerült, mert a múltat, mint valami sötét árnyékot kérlelhetetlenül vonszolta maga után.

De a jelenlegi helyzetben, és főleg a hatalom megszerzése szempontjából ez keveset számított. A regnáló hatalmat fölváltani kívánó ellenzék titokban egyezkedni kezdett a Sátánnal, amelynek következtében Egyesült Angyalpárt néven rövidesen új formációt keletkezett. Ehhez nem kellett mást tenniük, mint kifordítani és úgy felhúzni magukra a Sátán kondenzcsíkos gatyáját.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Kipcsák Jakab

(1976., Budapest) Színi kritikusként debütáló, de több műfajban is magabiztosan mozgolódó újságíró, aki az utóbbi időben novellákkal veteti észre magát. Írásai társhonlapunkon, az Irodalmi Élet virtuális hasábjain is fellelhetők. Jelenleg Pitu Guli ösztöndíjjal a Szkopljei Egyetem vendéghallgatójaként a perzsa-ószláv nyelvemlékek irodalmi vetületeit kutatja, és első novelláskötetének anyagán dolgozik, amelynek címe: Dojráni lakodalom.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL