Két fűcsomó

2014-12-04
569 olvasó

Még fiatal villanyszerelő voltam, amikor az a megtiszteltetés ért, hogy bevettek tartaléknak a szövetkezet focicsapatába. Csupa kiöregedett, de pocakosan is ügyes focista holdudvarába kerültem, akik mellett szó szerint labdába sem rúghattam. Aztán váratlanul megcsillant előttem a lehetőség: a falu hivatalos csapata, amely elég jól szerepelt a területi ligában, meghívott bennünket egy edzőmérkőzésre. Mivel az esemény egybe esett a tavaszi szántással, a mieink közül többen is hiányoztak. Bármennyire is zöldfülű voltam, engem jelöltek ki jobbszélsőnek. Már az első percben észrevettem, hogy az ellenfél bekkje az a velem egykorú fiú, aki után már komoly csapatok is érdeklődtek. Rögtön tudtam, hogy ezzel a díszkísérettel annyi esélyem sincs, mint a csirkének a vasárnapi levesben, de mert a meccset nem a hivatalos focipályán, hanem az edzésekre tartogatott réten játszottuk, Fortuna a segítségemre sietett. Egy előre bikázott labda gellert kapott valami buckán, kikerülte az őrzőmet, és már ott is volt a lábam előtt. Lecsaptam rá, és meglódultam vele kapu felé. Nem lehetett kétséges, hogy a bekk pillanatokon belül utolér, ezért úgy döntöttem, rápörkölöm onnét, ahol vagyok. Ahogy kell, meg is lendítettem a lábam, de a labda megint talált egy buckát, én meg akkora lyukat rúgtam, hogy pénzért lehetett volna mutogatni. Egy darabig rajtam röhögött mindenki, de aztán potyogni kezdtek a gólok. Nyolc nullra kaptunk ki.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL