A Pagány és Tsa. Szórakoztató Füzetek és a Régi Regénytáron nagy sikerrel futó Közös Regényírás egyszerűbb, olvasó- és íróbarát ötvözetét találja itt a tisztelt Látogató. Honlapunkon olyan regénytémákat kínálunk folytatásra, amelyek alakításába bárki bekapcsolódhat. Ezek a regények mindenfajta szerkesztői útmutatás nélkül, valóban közösen íródnak. Lehet, hogy a munka nem mindig zökkenőmentes, ezért a moderálás jogát szerkesztőségünk fenntartja magának.

A játékszabályok

 1. Az írónak regisztrálnia kell magát a Regénytárra, mert a regények csak bejelentkezés után folytathatók.
 2. A szövegeket szerkesztőségünk bizonyos időközönként átvizsgálja, és ha olyan részleteket találunk, amelyek megítélésünk szerint sérthetik valakik vallási, politikai vagy egyéb meggyőződését, az érintett szövegrészeket figyelmeztetés nélkül eltávolítjuk. Hasonlóan bánunk el a durván gusztustalan, alpári szövegekkel is.
 3. Egy regényrészlet nem lehet hosszabb 2000 leütésnél. A keret túllépésekor a szerző figyelmeztető üzenetet kap.
 4. Ha egy szerző utólag módosítani szeretné az általa felvitt szöveget, ezt a regenytar@gmail.com -ra küldött levélben jelezze, megjelölve, hogy melyik regényben, mit szeretne javítani.
 5. Ha egy regényt a szerzők befejeznek, a szöveg olvasószerkesztése és javítása után a művet a Regénytár Bűvös Boltjába helyezzük, ahol az érdeklődők némi talentumért letölthetik. A letöltött példányok után begyűjtött talentummennyiséget a regény megírásában kifejtett munkájuk arányában szétosztjuk a szerzők között.
 6. Egy regény akkor tekinthető befejezettnek, ha a bejegyzések össz karakterszáma eléri vagy meghaladja a 150 000 leütést.
 7. A regényíráshoz nem feltétlenül kellenek társszerzők. Bármelyik téma egyedül is végigvihető, illetve – ha a társszerzők felhagynak az írásával – befejezhető.
 8. A legaktívabb szerzők év végén talentumkeretük egy részét átválthatják forintra. A legaktívabb, arany minősítést nyert szerző legfeljebb 20 000, az ezüst minősítést nyert szerző legfeljebb 15 000, a bronz minősítést nyert szerző legfeljebb 10 000 forintot válthat át talentumra.
 9. A témákat akkor is érintetlenül hagyjuk, ha senki nem ír hozzájuk egy sort sem, ám a végleg besült, érdektelenné vált, elakadt, vagy egyéb okokból kihunyt címeket időnkét újakra cseréljük.
 10. Nem kötelező, de mindenkinek megköszönjük, ha a közös regényírást a Facebookon is népszerűsíti.

Tanácsok a regényíráshoz

 1. Törekedni kell arra, hogy a megkezdett történet ne fusson zsákutcába, ezért olyan rövid, érdekes részleteket kell posztolni, amelyek folytatásra inspirálják a szerzőtársakat.
 2. A Regénytár Facebook oldalán meg lehet vitatni a folytatással kapcsolatos ötleteket, javaslatokat.
 3. Érdekesebb a regény, ha többen írják.
 4. A regények elejére beillesztettünk egy rövid lead-et, amelyben azt fogalmaztuk meg, hogy szerintünk milyen művet kéne írni az adott témából. Ezt kell nem mindenáron betartani, de a kész mű jutalmazásakor nagyobb talentumkeretet állapítunk meg, ha a szerzők az iránymutató szerint dolgoztak.
 5. Az olvasmányos és humorral áthatott szövegek nagyobb közönségsikerre számíthatnak, mint a száraz, fejtegető szövegek.
 6. A közös regényírás nem a rivalizálás, hanem a barátkozás terepe. Reméljük, minden játékosunk ráérez kezdeményezésünk különleges voltára és jó klubbtagként, egymás megbecsülésére, segítésére törekszik.