A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Világszavazás: Ázsia sem maradt ki a buliból

Viszontagságos röpülés után mára virradóra megérkezett szerkesztőségünk ablakpárkányára Ürgü, a fiatal vándorsólyom, aki az ázsiai elektori voksot szállította. Buharáról tudni kell, hogy nem téveszthető össze a buherával, bár sokan hajlamosak erre. A mitikus múltú város mindenesetre kiváló gyülekező helye volt a Szibériától Sri Lankáig mindenütt nagy számban létező Regénytár rajongóknak, akik szívesen zarándokoltak el a szavazóhelyre (képünk hátterében, kicsit messzebb látható az a bizonyos sátor). A cetlik összeszámlálása után kiviláglott, hogy Ázsia Paládi Zsolt írásművészetéért van oda, meg vissza. Elektori térnyerése így egyáltalán nem meglepetés, ami tányérnyerés is lehetett volna, ha ő is megjelenik a helyszínen, mert a város piacterén meleg szuszmuszát porcióztak a zarándokoknak, teljesen ingyen. Helyszínre delegált tudósítónk, Kipcsák Mutuj irodalmi archeológus a következő szavakkal számolt be az eseményekről:

„Buhara már hetek óta a Regénytár világszavazás lázában égett. A helyiek szerint ilyen rangos esemény nem volt a város történelmében Timur és csapata híres betörése óta, mikoris a bősz uralkodó mindent porig rombolt. Most ez nem következett be, a szavazás különösebb incidens nélkül múlt el, mindössze egy öszvér rúgta ki az egyik hagymakereskedő műfogsorát. Paládi Zsolt írásművészete ezen a helyen mély gyökeret eresztett, főként a Regénytáron folytatásokban közölt regénye kapcsán, amelyet az ázsiai férfiak egy emberként olvasnak. Imádják őt és a prózáját, így mi sem természetesebb, mint hogy őt ültették fel Ázsia trónjára.” – mondta Kipcsák Mutuj az események hatása alatt állva.

 

Holnap Ausztráliából várunk szárnyas küldöncöt.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More