A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Sherlock Holmes és a ráckék szoba titka

500 talentum

A zip-fájlban a regény pdf és epub-formátumban is megtalálható.

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

„Miután Sherlock Holmes nyugdíjba vonult, elhatározta, hogy megvalósítja élete álmát, és egy huzamosabb időre a macedóniai Dojráni tóhoz utazik, hogy kárászozással pihenje ki a londoni ködöt. Hűséges kísérője és krónikása, dr. Watson természetesen ide is elkísérte.
Harmadik napja horgásztak már békében, egyetértésben a festői szépségű Dojráni tó partján, amikor a közeli faluból, ahol egyébként megszálltak, nagy porfelhőt kavarva kiviharzott egy kétkerekű cséza, és meg sem állt a Mr. Holmes és dr. Watson által bérelt stégig.
A nyugdíjas nyomozó éppen csalicsomózással volt elfoglalva, amikor a cséza nagy kavicszörgéssel lefékezett mögöttük.
– Sherlock Holmes úrhoz és dr. Watsonhoz van szerencsém? – kérdezte valaki rossz angolsággal.
– Azok vagyunk, de nyugodtan beszélhetünk macedónul is – mondta dr. Watson. – Amióta gazdám nyugdíjba ment, magánszorgalomból mind a ketten megtanultuk a maguk ékes nyelvét.
– Akkor jó – mondta a kocsis, egy zömök, puffadt arcú helybéli és lekászálódott a járműről –, mert azt a borzalmat, ami a kocsmában történt úgysem tudnám elmondani a maguk ékes anyanyelvén.
– Mi történt a kocsmában? – kérdezte Holmes közömbös hangon.
– Meggyilkolták Velkovszkit – mondta a köpcös.
– Ki az a Velkovszki? – emelte föl a tekintetét a kukacos ládában csalit kereső dr. Watson.
– A kocsmárosunk. Levágott fejjel találtuk meg a kocsmai verekedésekre fenntartott, ráckékre meszelt szobában. Ráadásul a ráckékre meszelt szoba belülről kulcsra volt zárva, és nincs se másik ajtaja, se ablaka.”

Így kezdődik ez a fergeteges humorú kalandregény, amelyet szigorúan tilos nyilvános helyen – például villamoson – böngészgetni, mert harsány hahotára fogja késztetni az olvasóját. Diszkrét magány kell hozzá, csakúgy, mint a világirodalom nagy remekműveihez, hogy aki belemélyed, feltétel nélkül átadhassa magát az izgalmakkal fűszerezett műélvezetnek. A váratlan fordulatokban bővelkedő, igazi, békebeli kalandregényről előzetesként annyit kell tudni, hogy a derék angolok csöndes macedón pihenőjéből nem lesz semmi, sőt, életük legbonyolultabb rejtélyével találják magukat szembe.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More