A Dera patak szurdokvölgye

2016-10-09
696 olvasó

Lehet, hogy nem mindenki tudja: Pomáz közelében található a Dera patak, amelynek vadregényes szurdokvölgye kellemes túraútvonal (a 10-es skálán 6-os besorolású). Az út alapjában véve jól járható, de van néhány pontja, ahol bizony nem árt az óvatosság, mint ahogy a vastag talpú, stabil talajfogást biztosító bakancs viselése is kötelező. Mi ezt az útvonalat 2016. október 8-án, két nappal egy kiadós esőzés után tettük meg, ezért az avar alól kibújó kövek több helyen csúszósak voltak. A még ilyenkor, ősz elején is sűrű lombkoronájú fák árnyéka miatt sajnos nem készíthettünk olyan minőségű fotókat, amelyek híven tükrözik a hely különleges hangulatát, így ez a kis galéria inkább csak jelzi a kirándulási lehetőséget.
 

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”A Dera patak szturdokvölgye”]

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL