A jövő háborúja

2021-03-31
1.1K olvasó

– Akkor hát megegyeztünk: a sérülések elkerülése érdekében kizárólag gyalogsági lőfegyvereket használunk.

– Támogatjuk. A kézitusa semmilyen formája nem megengedett. Aki ezt megszegi, három napig tritikálét kapál az ellenség hátországában.

– Helyes. Viszont, ha úgy hozza a helyzet, lökdösődni azt szabad.

– De csak módjával, és csak annyira, mint a rögbimeccsken. Pofon, gyomorszájas, könyökölés kizárt.

– És gáncsot vetni?

– Olyan területeken, ahol puha a talaj, megengedett. Sziklás, köves földön ez is büntetendő.

– Szintén tritikálé kapálással?

– Igen.

– Akkor térjünk rá a lőfegyverek használatára: mi zöld színező patronokat lövünk, önök meg sárgákat. A színek természetesen fluoreszkálnak, és környezetbarát anyagból készülnek.

– Elfogadjuk. Akit találat ér, vagy ha a ruhája az ellenség színével megfestődik, leteszi a fegyverét a földre, majd szépen, rendezetten hátravonul a saját hadtápjára és hozzáíratja magát a veszteséglistához.

– Egyenruhacsere, lemosó festék használata háborús bűnnek minősül, és a nemzetközi egyezmények szerint szankciókat von maga után.

– Így van, aki a festékkel trükközik, nemcsak erre a csatára, de az egész háború idejére kivonja magát a szolgálat alól, és mehet tritikálét kapálni.

– Vitás esetekben a csatát megállítjuk, hogy a nemzetközi megfigyelőkkel a VAR-on visszanézhessék a szabálytalanságokat. Egyetértenek?

– Részünkről ez így rendben van. De mi a helyzet a szitkozódással?

– Anyázni korlátlanul szabad, de bokszosnak, buzinak titulálni az ellenséget szigorúan tilos. Javasoljuk, hogy a csata idején nemzetközi megfigyelők grasszáljanak a csapatok mellett és ha buzizást meg bokszosozást hallanak, azonnal lőjék le a vétkeseket. Természetesen színező patronokkal.

– Rendben van. Akkor holnap találkozunk a csatamezőn.

– Ott leszünk.

– Mi is.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Tóth Cakan

(1991., Budapest) Többféle prózai műfajban, de kizárólag internetes portálokon publikál, különféle álneveken. Anyakönyvezett nevét először honlapunkon használta, elsősorban az Irodalmi Élet főszerkesztője, Benői Sztipán biztatására. Meggyőződéssel vallja, hogy a nyomtatott irodalom ideje leáldozóban van, mert könyvet már alig olvas valaki. Ezért a netes irodalomnak rövidnek, humorosnak és lényegretörőnek kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL