A lájk

2013-12-04
591 olvasó

Nagyjából minden internethasználó tudja, mi a lájk, de csak nagyjából. Mondhatni: körülbelül és felületesen, ahogy a jóféle vásári gatyamadzag övezi használója derekát. Ez a hányavetiség viszont súlyos hiányérzetet generál, ami egy idő után átmegy tartós idegfeszültségbe. Az a kérdés, hogy valójában mi is a lájk, akkor sem hagy nyugodni bennünket, ha kisebb gondunk is sokkal nagyobb ennél. A válaszadásban nagy segítségünkre van a Zambézi folyó felső folyásánál nemrégiben talált kézirat. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül erre hagyatkozunk.

Szóval: mi is a lájk? Nem több és nem is kevesebb, mint a nulla, a zérus, a kiterjedés nélküliség. Más szavakkal: semmibe csomagolt vákuum. Egy légypiszok per a világmindenség. Bolha pöcsén a pattanás osztva a végtelennel. Néhai bárány bégetése. Végtelen hómezőről készült túlexponált fénykép. Egy gyufa lángja a szibériai hóviharban. Mellément parasztlengő kábító ereje. Egérszellentés a Rolling Stones koncertjén. Behunyt szemmel kémlelt sötétség. A pengő vásárlóereje napjainkban.  A boltban kapható tej természetesanyag-tartalma. Tojássárgájában a fehér. A magyar tengeralattjáró flotta vízkiszorítása. A politikusok becsületszava osztva a szavahihetőségük négyzetével. Lengyel zászlóban a kék szín. Spirituszba tett béka kuruttyolása. Víziszony a Góbi sivatagban. Szúnyogcsípés az elefánt hátán. Álmodozók adója. A vatikáni valuta virtuális megfelelője. A teremtés imaginárius egysége.  Pikula nélküli pikulaszó. Óhaj nélküli óhajtás. Olyan lábak nélküli hokedli, aminek nincs ülőkéje. Tablettából gyártott misebor.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL