Drónposta

2016-09-25
588 olvasó

Most már tényleg csak idő kérdése, és drónok hozzák házhoz a neten rendelt apróságokat. A tesztelések már javában zajlanak, és úgy hírlik, kb. 1,5 kilóig ezek a röppentyűk remekül teljesítenek. A célhoz érve egy zsinóron leengedik a csomagot, amit ha valaki megragad, fönt, a drón hasánál kioldódik egy biztonsági zár, így az eszközt nem lehet ellopni. Elvileg ez működhet is, de nálunk, magyar körülmények között a dolog azért kétesélyes. Ismerve a találékonyságunkat, nem tartom kizártnak, hogy csúzli, parittya, dárda, légpuska vagy egyéb haszonsság alkalmazásával honfitársaink némelyike ne vadászná le őket az égről, hogy alkatrészként, vagy egyéb módon hasznosítsa. Úgyhogy szerintem – magyar viszonylatban – a drónos szállítás elterjedésére még biztosan várni kell. [Fotó: Brian Snyder/Reuters]

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL