Megalakult a Hungarian Rahim Bërisha Society

2015-10-19
705 olvasó

A két háború között villámkarriert befutott, majd szerencsétlen albániai szerepvállalása miatt gyorsan feledésbe is merült angol sikeríró, Rahim Bërisha örökségét hivatott ápolni és kiterjeszteni az október 18-án sok-sok huzavona után végre megalakult Hungarian Rahim Bërisha Society. A szervezet célkitűzései között egyebek mellett a már magyarul is elérhető Bërisha-művek – A halál lánya (Pagány és Tsa. Szórakoztató Füzetek) és a Közelebb, mint amilyen távol (TIMP kiadó) – valamint a fordításra váró Talált késsel ölni terjesztése és népszerűsítése mellett az egyetelmes Bërisha-szellemi hagyaték ápolása is szerepel.

Az író szellemisége előtt adózva néhány küldött old timer gépkocsival vágódott be a gyűlésre (képünkön), amelyet Bërisha kedvenc irodalmi motívuma jegyében egy hangulatos budapesti kiskocsma férfi vizeldéjében tartottak meg.

A kvórum egyhangú kézfelemeléssel Majoros Sándort választotta meg a szervezet fő emberének, és döntött a tagsági díjról, amely éves szinten ezer forintot tesz ki. Ennek befizetésével bárki rendes egyesületi taggá válik. Meghatározták a vezető titulusát is, amely a döntés értelmében prezident lett.

Majoros Sándor névjegykártyájára tehát a következő szöveg kerül:

THE HUNGARIAN RAHIM BËRISHA SOCIETY
Majoros Sándor
prezident

A Közelebb, mint amilyen távol egy részlete a Nemzeti Audovizuális Archívumban Kapácsy Miklós előadásában ITT TEKINTHETŐ MEG.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 Comments

  1. Köszönöm a biztatást, megteszek majd mindent, ami emberileg lehetséges és nem ütközik bele a fizikai világ határaiba. Éljen Berisha, vagy ahogy az albánok mondják: hatta csívsa nona rabbájde! 🙂

  2. Gratulálok a prezidente-nek a kinevezéshez!Remélem még sok Rahim Berisha művet fogunk olvasni,hacsak az ÍRÓ nem temetkezik saját maga sajnálkozásába,mert akkor kicsi lesz az életműve.Nem ezt érdemli.A siker és ismertség nem egy nap alatt jön össze,nem is a legyek hordják össze,dolgozni kell érte és megjön!További sikeres írásokat,novellákat,regényeket kívánok!Tisztelettel hű olvasója: Kucor-gó

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL