Member Directory

1981-ben születtem Kecskeméten. Voltam hírlapárus és Könyvkereskedő. Most a vírus miatt itthon ülök és írok. Novelláimat 2009 óta a Partium, a Kapu,
a Várad, a Kláris, Ezredvég, Nappali Menedékhely, a Bécsi Napló, Szózat, Új Nautilus, stb. közölte.

(1972, Zalaegerszeg) A Magyar Napló Kiadó marketingvezetője, a Magyar Napló irodalmi folyóirat interjú rovatának vezetője. Eddig csak olvasott, most már ír is. Ha így megy tovább számolni is fog. Elfogult zalai lokálpatrióta, kérlelhetetlen irodalom fan.

Sütő-Nagy Zsolt 1964-ben született. 1991 óta tevékenykedik újságíróként. Dolgozott a Nemzeti Sportnál, a Blikknél, a Magyar Nemzetnél, a Magyar Hírlapnál. Nős, három felnőtt gyermeke van. Ez az első regénye, ami könyv formájában is megjelent. A regény 2020-ban a Magyar Sportújságíró Szövetség Nívó-díját kapta.

1947-ben születtem a baranyai Karancson, Jugoszláviában. Emlékeim nincsenek róla, hisz kétéves koromban Moravicára (ma Bácskossuthfalva) költözünk. Általános iskoláimat Moravicán és Feketicsen (Bácsfeketehegyen) végeztem, majd a topolyai közgazdasági iskola tanulója lettem, de a második évben ezt otthagytam és 1969 kimentem Bécsbe vendégmunkásnak. Ott ismerkedtem meg első feleségemmel. Született egy leánygyermekünk. 1975-ben hazajöttünk júgóba. Temerinben kötöttünk ki. A 70-es évek vége felé az újvidéki Forum nyomdába kerültem, ahol befejeztem egy hároméves gépszedői tanfolyamot. A 80-as évek elején átmentem a Topolyai Népnyomdába, így hazakerültem Moravicára.

Hobbim a fotózás és az úgynevezett ötperces novellák írása. Sok színes írásom jelent meg a Magyar Szóban, 7 Napban, majd a Topolya és környékében. 1990-bern a Topolyai füzetek sorozatban megjelent első és utolsó könyvecském: Az Álkaktusz (Elbeszélés a hangulatról) címmel.

Nyugdíjba vonulásom után rendszeresen kezdtem fotózni. Nekem volt Moravicán az első „fatengelyes” digitális kamerám. Rengeteg, csaknem 10.000 fotót készítettem a moravicai eseményekről, én lettem a „falu fotókrónikása”. Főleg a 9+1 Nemzetközi Művésztelep táborait fotóztam. Az interneten sokat tettem a művészetért, segítettem olyanoknak is, akiknek nem volt lehetőségük a netre kapcsolódni. Ezért a munkámért kaptam meg a magyarországi Táncsics-érmét. Jelenleg is tagja vagyok a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkörnek.

0 Ft