Miniatúrák

2023-02-05
713 olvasó

Félreértések végjátéka

Rádió; női hang:
Mostanában fáj a fejem, folyton fáradtnak érzem magam, hullik a hajam, azt hiszem vashiányom van.
Nem, nem, szervezeted készül a felszínre törésre, a nagy áttörésre, az átütő sikerre; te leszel a kopasz énekesnő.

 

Gondos, törődő orvos

Megtörtént eset
Beteg: Úgy ég a mellkasom, doktor úr.
Orvos: Akkor tessék hívni a tűzoltókat.

 

Ez jár a fejemben

Ilyenre faragja át szövegünk az okos haló-halókészüléken (okostelefonon) korunk mesterséges unintelligenciája:
Én Móricz Zsigmondot követem; a műszálas nagy úr, tudom, hogy van Móricznál (nem a Jókainál) Nagy úr, persze nem a Disznófejű, azt hiszem a Légy jó mind halálig-ban szerepel, e cím bizonnyal nem a röpködő, zümmögő kis rovar jóságáról zeng himnuszt névelő híján, amúgyis a kicsinyített jóróról már volt szó a Jókai név képében, de hogy a műszálas mitől muszály, magyarázd már meg, oh, minden logika atyja, te, mesterséges értelem

 

Egy öntudatos vengerka dala

Haccáré, haccacáré
Nem, nem, nem leszek a cáré.

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Batári Gábor

(1967., Budapest) 1990-ben újságíró diplomát szerzett az Esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskolán. 1992 óta publikál rendszeresen verseket, szépprózát a hazai nyomtatott és elektronikus sajtóban. 1993-ban tanítóként diplomázott a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. 1995-től a Littera Nova Kiadó és párhuzamosan az Alterra Kiadó irodalmi szerkesztője, időnként illusztrátora, 1996-ban bekapcsolódott a magyarországi ruszinok és az Andy Warhol Társaság életébe. 1999-től és jelenleg is az Alterra Kiadó főszerkesztője. Eddig hét kötete jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL