Rejtély a pad alatt – folytatásos akusztikai krimi

Honlapunk rendszeres látogatói pontosan tudják, hogy évek óta küszködünk a hosszúpróza webes megjelenítésével, ami alatt nem pusztán annak közzétételét kell éretni – fölpakolni egy szöveget a netre nem nagy kunszt –, hanem azt, hogy olyan írásokat szeretnénk közrendelkezésre bocsátani, amelyet a közérdeklődés a közvélekedéssel és a közigénnyel karöltve imádva imádna. A nyakatekert megfogalmazást magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy érdekes, olvasmányos és izgalmas írásokat vadászunk.

Ilyen volt A bolha mindig kétszer köhög című négykezes regényünk is, amely mindamellett hogy szétfeszült a politikai aktualitásoktól, olyan fergeteges humort vonultatott fel, amely a Karinthy-féle nevettetési skálán elérte a legmagasabb fokozatot. A Kerékgyártó György–Majoros Sándor szerzőpáros szellemes, kacagtató prózáját mégsem kísérte nagy ováció, amit kevésbé értünk, mint a Teremtő által az emberi faj rendelkezésére bocsátot szabad akaratot. Az okokat keresgélve arra jutottunk, hogy talán a műfajjal volt valami baj, mert A bolha mindig kétszer köhög ugye, utazásregény, az olvasók döntő többsége viszont a krimit tartja a könyv lételemének és elsődleges céljának.

Ezért folytattunk hosszas tárgyalásokat a mai magyar próza talán legnagyobb tehetségével, a szikrázóan briliáns Tóth Cakannal, és szereztük meg a Rejtély a pad alatt című krimijének közlési jogait. Ez a mű azért is félelmetesen aktuális, mert az utóbbi hetekben, hónapokban tele van a világsajtó olyan hírekkel, hogy az USA nagykövetségeit világszerte valamilyen rejtélyes hangfegyverrel támadják, komoly idegi károsodást okozva az ott dolgozó dipolamtáknak. Tóth Cakan ezt a regényét még a riasztó események napfényre kerülése előtt írta, mintegy megelőlegezve egy új fegyver létrejöttét, a műve tehát csak félig krimi, félig science-fiction.

A regény különlegessége, hogy Budapesten játszódik, olyan helyszíneken, amelyeket az olvasó akár fel is kereshet. Úgy tervezzük, első nekifutással a regény kb. egyharmadát tesszük közzé, és ha lesz rá érdeklődés, megvesszük a folytatást is, és ugyanígy, ingyen hozzáférhetővé tesszük. De csak akkor, ha ez a próbálkozásunk interaktívvá válik! Várjuk tehát az észrevételeket, kommenteket és megosztásokat.

A regény a felső menüsor REJTÉLY A PAD ALATT menüjében olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.