Szavazás a csontrepesztő szibériai fagyban

2021-12-22
607 olvasó

Ázsiai nívódíj-szavazásunk helyszíne idén a Léna folyó partján elterülő csodás város, Uszty Kut lett, ahová a madár is csak vonakodva látogat. Mindez természetesen nem befolyásolta azokat a Regénytár hívőket, akik rajongásuk kifejezésében nem ismernek akadályt. Sajnos a járvány miatt Oroszországban szigorú védelmi intézkedések vannak érvényben, ezért a voksolni szándékozóknak alaposan fel kellett kötniük a jéger alsót, hogy megmérkőzhessenek az itteni bürokráciával. Legnagyobb örömünkre ez sokan megtették, és annak dacára, hogy Uszty Kutban jelenleg -20 fok körüli hideg van, csak úgy özönlött ide a nép (leadképünk felső részén a Sztálin idejében épült Kultúrplota látható, ahol a szavazás lezajlott). A zord időjárást a küldöttek vodkaivással kompenzálták, majd a kínai gyártmányú szamovár mellett eszmét és kucsmát cseréltek. A tartalmas beszélgetések végén került sor a mindenki által várt szavazásra, aminek eredménye az lett, hogy Ázsiát irodalmilag most Benkő Attila uralja, ami cseppet sem meglepő, tekintve, hogy a Google Translator segítségével az Uraltól a Mekong folyó deltájáig mindenki olvashatja szerzőnk kifejezetten ázsiabarát munkáit.

A helyszínről Karamazov Béla regénytáras különmegbízott a következő módon tudósított: „Uszty Kut nyáron csodaszép, de télen még szebb. A Léna folyó fenékig be van fagyva, mint ahogy azoknak a feneke is, akik leguggolnak a partja mellé bizonyos ügyeket intézni. Ilyenkor, decemberben nagy a csönd errefelé, így nagy öröm volt számunkra, hogy a Regénytár a nyakunkra küldte ezt a csürhét. Az irodalmi élet ennek következtében soha nem látott magasságba szökkent, és ez Benkő Attila prózáját tette a legvonzóbbá számunkra, hiszen ő sokszor és szívesen ír kétes alakokról. Szeretjük őt nagyon errefelé, úgyhogy a kontinentális győzelme számunkra a lehető legteljesebb boldogság. ”

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 Comments

  1. Csak reméljük, hogy a derék Traktoron eztán nem ment ki a Léna partjára pottyantani. 😀

  2. Gratulálok!
    Remek móka lehetett. Barátom Zetor Zetorovics Traktorov is jelen volt és a vodkától párás hangon hívott fel az eseményről.
    Igaz a jelentés vége lemaradt, mert a hangja megfagyott, de sebaj! Tavaszra kiolvad.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL