Videopályázat – készítsen könyvismertetőt!

2018-09-06
1.6K olvasó

A Regénytár irodalmi portál pályázatot hirdet rövid könyvismertető videók készítésére.

Kizárólag olyan magyar nyelven írt szépirodalmi művekről várunk audiovizuális ismertetőket, amelyek 1990 után láttak napvilágot.

A pályamunkák nem lehetnek hosszabbak 5 percnél, formátumuk mp4-es H.264-es kódolással, legalább 1280×720-as vagy ettől jobb (Full HD) felbontással. Filmkészítéskor bármilyen szoftveres vagy rendezői trükközés megengedett és a felhasznált technika sincs korlátozva. A mobiltelefonnal rögzített videókat éppen olyan örömmel fogadjuk, mint a profi kamerával készülteket. A pályázóknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy az elkészült műveiket miként juttatják el a regenytar@gmail.com postafiókba (lehet pl. toldacuccot-hoz hasonló fáljmegosztók segítségével) .

A díjazásnál a zsűri az alapötlet eredetiségét, a megvalósítás szellemességét, kidolgozottságát figyelve azokat a munkákat teszi közzé, amelyek olyan kiadványokra hívják fel a figyelmet, amelyek a film készítői szerit nem kapták meg az őket megillető médiafigyelmet.

A pályázaton korhatárra való tekintet nélkül bárki részt vehet.

A pályázat világszintű, de az esetleges nyereményeket csak forintban, banki utalással tudjuk biztosítani az érintetteknek.

A pályázat részvevői felelősséget vállalnak az általuk használt kép- és hanganyagok jogtisztaságáért, viselve az esetleges jogsértések következtében keletkező vitás helyzetek következményeit.

A pályázat résztvevői hozzájárulnak munkájuk közzétételéhez a Regénytár oldalon, és/vagy a Regénytár hivatalos YouTube csatornáján.

A Regénytár fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket a pályázatra utaló szöveggel (címmel) kiegészíthesse, valamint a pályázati anyagokból a hirdetésre (vásárlásra) buzdító feliratokat, linkeket és képelemeket eltávoltísa.

A már beküldött és közzétett videók nem vonhatók vissza.

A pályázat díjazása a YouTube látogatottság és az ott kapott lájkok függvénye (a korábban érkező munkák tehát nagyobb eséllyel lehetnek nyertesek, mint azok, amelyek az utolsó pillanatban érkeznek be).

A díjazási minimum 1000 megtekintés illetve 50 lájk a YouTube-on. Abban az esetben, ha ezt a szintet egyik pályamű sem éri el, a díjakat nem osztjuk ki.

Első díj: 20 000 forint.
Második díj: 15 000 forint.
Harmadik díj: 10 000 forint.
A pályázat határideje: 2018. december 20.,

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. december 26-án.

Bővebb információ regenytar@gmail.com

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

9 Comments

 1. Lehet csapatban is, akkor a videót – ha a zsűri nem dönt másként – a csapat neve alatt tesszük közzé

 2. Kedves Péter! Próbált már novellát írni pályázatra? Ha nem, próbálja meg, és rájön abban is rengeteg munka van. Egyébként nem kötelező a részvétel, s nevezési díj sincs. Még egyszer mondom: lehet úgy is könyvismertető videót készíteni, hogy az ember bekapcsolta a mobilját, eléáll egy könyvvel a kezében és erről beszél összefüggően 2-3 percen keresztül. De ha maga a pénzre megy, akkor inkább Hollywoodban kéne próbálkoznia. 🙂 Ami pedig a segítséget illeti: pontosan erről van szó, segítünk megtalálni az utat a könyvhöz. Ez is egy módja ennek, bár a buktató az, hogy el kell hozzá olvasni legalább egy könyvet. 🙂

 3. Ez a pályázat önmagában elég fricska. Ha jól látom, minimális összegért kiadott pályamunkákra halásztok, amiből még válogatni is lehet. Szerintem egyáltalán nem korrekt. Sokkal többet érne pénz helyett a készítők népszerűsítése, mert a 20-ezer tényleg csak nagyjából a felvonulásra elég. Nem hiszem, hogy ez a jó út a népszerűség kovácsolására. Sokkal korrektebb lenne, ha segítenétek, mint a mások tollával való népszerűséghajhászat.

 4. Mi ezt úgy képzeljük el, mint ahogy MS a drúzokról szóló könyv ismerését kivitelezte. A forgatókönyv az volt, hogy a szerkesztő megivott egy kávét, aztán a könyvet lefektette az asztalra, föléállította a gépet, bekapcsolta, hadd forogjon, majd beszélni kezdett a könyvről. A mű kb 7 perc alatt elkészült, 0 azaz nulla forint effektív költséggel. Sem emberek sem állatok, sem ufók nem szerepelnek benne, úgyhogy az EU szívjon gázt. Persze, ha valaki kreatív és van egyéb ötlete, netán hollywoodi stílusú játékfilmet akarna gyártani, azt is kíváncsian látjuk. Mert minden egyéni döntés kérdése. Egy novella megírása sem nulla forintot ér, mégis többnyire ennyi érte a honor. 🙂

 5. Az EU-s GDPR miatt bármikor visszavonható a videó ha a videóban való feltűnését az abban szereplő szemèly vissza vonja!

  Egy profi videó elkészítése többe kerűl mint 20000 ft.

  Ezeken el kellene gondolkodni!

  • Kivéve, ha van egy elfogadott használati szerződés. Különben szeszélyből meg miegyébből egyetlen filmet sem lehetne műsoron tartani. A szerződés a lényeg, nem az irányelv.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL