Rejtély a pad alatt – folytatásos akusztikai krimi

Rejtély a pad alatt – folytatásos akusztikai krimi

Honlapunk rendszeres látogatói pontosan tudják, hogy évek óta küszködünk a hosszúpróza webes megjelenítésével, ami alatt nem pusztán annak közzétételét kell éretni – fölpakolni egy szöveget a netre nem nagy kunszt –, hanem azt, hogy olyan írásokat szeretnénk közrendelkezésre bocsátani, amelyet a közérdeklődés a közvélekedéssel és a közigénnyel karöltve imádva imádna. A nyakatekert megfogalmazást magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy érdekes, olvasmányos és izgalmas írásokat vadászunk.

Ilyen volt A bolha mindig kétszer köhög című négykezes regényünk is, amely mindamellett hogy szétfeszült a politikai aktualitásoktól, olyan fergeteges humort vonultatott fel, amely a Karinthy-féle nevettetési skálán elérte a legmagasabb fokozatot. A Kerékgyártó György–Majoros Sándor szerzőpáros szellemes, kacagtató prózáját mégsem kísérte nagy ováció, amit kevésbé értünk, mint a Teremtő által az emberi faj rendelkezésére bocsátot szabad akaratot. Az okokat keresgélve arra jutottunk, hogy talán a műfajjal volt valami baj, mert A bolha mindig kétszer köhög ugye, utazásregény, az olvasók döntő többsége viszont a krimit tartja a könyv lételemének és elsődleges céljának.

Ezért folytattunk hosszas tárgyalásokat a mai magyar próza talán legnagyobb tehetségével, a szikrázóan briliáns Tóth Cakannal, és szereztük meg a Rejtély a pad alatt című krimijének közlési jogait. Ez a mű azért is félelmetesen aktuális, mert az utóbbi hetekben, hónapokban tele van a világsajtó olyan hírekkel, hogy az USA nagykövetségeit világszerte valamilyen rejtélyes hangfegyverrel támadják, komoly idegi károsodást okozva az ott dolgozó dipolamtáknak. Tóth Cakan ezt a regényét még a riasztó események napfényre kerülése előtt írta, mintegy megelőlegezve egy új fegyver létrejöttét, a műve tehát csak félig krimi, félig science-fiction.

A regény különlegessége, hogy Budapesten játszódik, olyan helyszíneken, amelyeket az olvasó akár fel is kereshet. Úgy tervezzük, első nekifutással a regény kb. egyharmadát tesszük közzé, és ha lesz rá érdeklődés, megvesszük a folytatást is, és ugyanígy, ingyen hozzáférhetővé tesszük. De csak akkor, ha ez a próbálkozásunk interaktívvá válik! Várjuk tehát az észrevételeket, kommenteket és megosztásokat.

A folytatásos krimi mostantól a nyár végéig honlapunk FOLYTATÁSOS menüpontjában érhető el.

5 Megjegyzés ehhez a témához: "Rejtély a pad alatt – folytatásos akusztikai krimi"

 1. Avatar
  wincellér   2018-06-14 at 16:10

  Jól indul, egyszerre két hulla is, nyami-nyami 🙂

  Válasz
 2. Avatar
  MS   2018-06-12 at 12:57

  Úgy tervezzük, októberig havonta teszünk fel újabb fejezetet, és ha megfelelő érdeklődés mutatkozik iránta, megvesszük a szerzőtől a folytatást is. Az érdeklődést a megosztások és komentek száma fogja mutatni.

  Válasz
 3. Avatar
  P. Laci   2018-06-12 at 10:18

  Milyen gyakran jönnek majd a folytatások?

  Válasz
 4. Avatar
  MS   2018-06-11 at 15:30

  A szerző életrajzát a SZERZŐINK menüpontban olvashatják.

  Válasz
 5. Avatar
  Névtelen   2018-06-11 at 14:21

  Profi keze munkát sejtet. Vajon nem álnév a szerzőé?

  Válasz

Szóljon hozzá