1376 eltűnt szavazó

2019-10-17
1K olvasó

Helyszín: egy csúcsmodern berendezésekkel felszerelt, paranormális jelenségeket és földönkívüli tevékenységet vizsgáló kutatóállomás vezérlőterme,  valahol a Bermuda-háromszög peremén. Jackson egy konzol előtt ül, a műszereket figyeli, Braddock mögötte járkál. Több műszer is jelezni kezd.

 

BRADDOCK: Mi ez a veszett sípolás, Jackson?
JACKSON: A műszerek ismeretlen aktivitást észlelnek…  Valakik közelednek felénk…
BRADDOCK: Mutassa csak! (közelebb hajol a  legközelebbi képernyőhöz) Te jó ég! Ha jól látom, ezernél is többen jönnek… Vörös riadó!
JACKSON: Ne, főnök! Ezek ők lesznek! Az idegenek, akik eddig csak úgy elrabolták a hajókat, meg az utasaikat! De most végre megmutatják magukat!
BRADDOCK (feszülten): Összesen 1376 emberszerű lény… és már itt is vannak!

 

Az ajtóban apró termetű, vékony alakok jelennek meg, halvány narancssárga kezeslábasban.

 

JACKSON (lelkesen a jövevények felé fordul): Béke veletek, idegenek! Intelligens lények vagyunk, nem rontunk ajtóstul a házba…  de vigyetek magatokkal a bolygótokra, most!
JÖVEVÉNYEK: Teccék? Moct lenni hol? Ecc lenni nem Bidápect, lenni nem Madzsarisztán?
BRADDOCK: Mit mondanak, Jackson? Ért belőle valamit?
JACKSON: Szerintem most adják meg a szülőbolygójuk nevét, illetve az űrszektor azonosítóját, ahonnan érkeztek. BDPS-t szektor, M’Gar’Iz Ten bolygó. Máris nézem is a csillagtérképen… (a monitor felé fordul, sebesen gépelni kezd egy klaviatúrán.)
JÖVEVÉNYEK: Szávazokőr lenni itt? Mi akarni szávazás!
BRADDOCK (feszülten): Mit zagyválnak, Jackson?
JACKSON: Keresem, keresem… lassú a rendszer, de szerintem a Proxima Centauriban lesz…
JÖVEVÉNYEK: Kérni szávazólap! Ákar dobni urna bele! Nekünk lenni joga!
BRADDOCK: Micsoda, joga? Az idegenek is jógáznak? Ez a módosított csillagközi változat lehet?
JACKSON (diadalmasan): És itt van! Ahogy sejtettem: a Proxima Centauri küldöttei! Úristen!
JÖVEVÉNYEK: Á, nem ádni szávazólap magáér? Mi adni érte cerébe hasi-nasi, implant, károra! Szívni fel,  tolni agyadba bele, vagy cátold! Üszlet!
JACKSON: Ó, messziről jött idegenek, tanítsatok meg a bölcsességetekre…
BRADDOCK: Várjon, Jackson! Ez az 1376 fő nem annak a kínai, maláj… vagy vietnámi hajónak a létszáma, amelyik tavaly áprilisban bukkant fel a nyílt vízen, tök üresen?
JACKSON: De igen. Csakhogy a legénysége, meg az utasai nyomtalanul eltűntek, mintha kiszakadtak volna a valóságból! Elmozdult a tér-idő kontinuum, vagy mi!
JÖVEVÉNYEK: Ha nem adni szávazólap, nem ákarni üszlet, ádni ször és lánok!
JACKSON: Ször? Milyen szőr? Ami azt illeti, csakugyan megborotválkozhattatok volna, de…
BRADDOCK: Jackson, ne marhuljon már! Hát nem látja, hogy visszabillent a tér-idő kontinuum, és ezek annak a mit tudom én, milyen hajónak az utasai?
JACKSON: Tényleg? De akkor mi az a Bidápect, mi az a Madzsarisztán, ha nem a Proxima Centauri részei?
BRADDOCK (dühösen): Nem mindegy? Azt viszont tudom, hogy ha nem tünteti el őket innen két percen belül, felrúgom a Proxima Centauriba, és akkor majd keresgélhet a szektorok között!
JACKSON (a jövevények felé): Hallottátok? Hess innen, hess!… ( a jövevények elhagyják a szobát) Na végre, elmentek!
BRADDOCK (leveti magát az egyik szabad székbe, megkönnyebbülten):  Jól van! Akkor most szóljon Shirley-nek, a takarítónőnek, hogy jöjjön fel abban a testhezálló, szűk topban, és hozzon magával némi sört is!
JÖVEVÉNYEK (felbukkannak az ajtóban, lelkesen): Ször! Lánok!
JACKSON (pánikban): Főnök! Visszajöttek!!!

 

(Függöny)

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Regényi Huba

1973-ban született Budapesten. Magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett, majd '98-ban újságírónak állt. Tizenhárom évig dolgozott az írott sajtóban (a lapok egy része, melyeknél alkalmazásban állt, ma már nem létezik). 2012-ben pályamódosításra szánta el magát. Az államigazgatásban töltött évek után 2020-ban visszatért az újságíráshoz, búcsút mondva a protokoll- és rendezvényszervezői, oktatási szakreferensi, projektértékelői adminisztrációs ügyintézői, fogyasztóvédelmi szakügyintézői munkaköröknek.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL