Megvannak nívódíjunk idei jelöltjei!

Megvannak nívódíjunk idei jelöltjei!
Szerkesztőségünk nemrég asztalcsapkodós, kávékidöntős vitát követően úgy határozott, hogy előbbre hozza nívódíjunk szavaztatásának és odaítélésének időpontját. Mostantól az idők végezetéig, vagy legalábbis addig, amíg a Föld nevű bolygón az élet végleg és visszavonhatatlanul ki nem pusztul, november lesz a díj körüli fölhajtás hónapja. A megállapodás szerint, amelyet a szerkesztőség nagy nehezen, csupán 9-7 arányban, de végül elfogadott, ezentúl a hónap közepétől Szent András napjáig – ez egybeesik alapító főszerkesztőnk regényhős nagypapájának névnapjával – lebonyolítjuk a kontinentális elektori szavazást és kihirdetjük a győztest.

Azt már korábban fölkapta és szerteröppentette a világmédia, hogy idén a hagyományos 10 000 forintos pénzjutalom mellé még 10 000 talentum forintra váltása is megilleti a díj birtokosát. Utóbbit a honlapunkon vezetett talentumszámlájának összegéből konvertálhatja át, ha kedve van hozzá. A jutalom emellett egy díszoklevélből és abból a nagyfokú eszmei megdicsőülésből tevődik össze, amelyet a díj kisugárzása egyfajta glóriaként terít a megjutalmazott személyére.

Talán nem árt fölidézni azt sem, hogy a hagyományok szerint a kontinentális Regénytár képviseleteken lehet majd szavazni azokra a jelöltekre, akiket szerkesztőségünk a voksolás kereszttüzébe állít. A kontinentális szavazatok összegzése után a jelölt egy elektori szavazatot kap, amely a lehető leggyorsabban, postagalamb útján jut el honlapunk budapesti vezérképviseletére. A díjat értelemszerűen a legtöbb elektori szavazatot magáénak tudó személy fogja megkapni.

A múltban hat kontinentális elektori szavazat döntött a díjról (Észak- és Dél-Amerika, Európa, Afrika, Ázsia és Ausztrália), de idén először az Antarktisz hómezőin is gyűjtjük a voksokat, vagyis ez a szám hétre bővül.

A fentebb már emlegetett szerkesztőségi megbeszélésen, az ordibálásig fajuló véleményütköztetés záró mozzanataként a jelöltek személyéről is megszületett a döntés. Ennek értelmében a 2016-os Regénytár Nívódíj hivatalos jelöltjei:

 

Bányai Tamás – sokéves, kitartó regénytáras jelenlétéért, és jellegzetesen egyéni hangú, kifejezetten netes olvasásra készült jegyzeteiért.
Kerékgyártó György – alkalmi írásaiért, de főleg A bolha mindig kétszer köhög című nagyszabású vállalkozásunkban kifejtett inspiratív és kreatív tevékenységéért.
Salánki Anikó – különlegesen finom rajzolatú jegyzeteiért és novelláiért, valamint a Regénytár népszerűsítése terén kifejtett tevékenységéért.

 

Rájuk lehet majd szavazni a kontinentális körzetekben kihelyezett urnákban, vagy e-mailben a központi címünkre, „Regénytár Nívódíj 2016” megjelöléssel, a levéltörzsben a díjra javasolt személy nevének feltüntetésével.

Szóljon hozzá