Megvannak nívódíjunk idei jelöltjei!

2016-11-03
642 olvasó
Szerkesztőségünk nemrég asztalcsapkodós, kávékidöntős vitát követően úgy határozott, hogy előbbre hozza nívódíjunk szavaztatásának és odaítélésének időpontját. Mostantól az idők végezetéig, vagy legalábbis addig, amíg a Föld nevű bolygón az élet végleg és visszavonhatatlanul ki nem pusztul, november lesz a díj körüli fölhajtás hónapja. A megállapodás szerint, amelyet a szerkesztőség nagy nehezen, csupán 9-7 arányban, de végül elfogadott, ezentúl a hónap közepétől Szent András napjáig – ez egybeesik alapító főszerkesztőnk regényhős nagypapájának névnapjával – lebonyolítjuk a kontinentális elektori szavazást és kihirdetjük a győztest.

Azt már korábban fölkapta és szerteröppentette a világmédia, hogy idén a hagyományos 10 000 forintos pénzjutalom mellé még 10 000 talentum forintra váltása is megilleti a díj birtokosát. Utóbbit a honlapunkon vezetett talentumszámlájának összegéből konvertálhatja át, ha kedve van hozzá. A jutalom emellett egy díszoklevélből és abból a nagyfokú eszmei megdicsőülésből tevődik össze, amelyet a díj kisugárzása egyfajta glóriaként terít a megjutalmazott személyére.

Talán nem árt fölidézni azt sem, hogy a hagyományok szerint a kontinentális Regénytár képviseleteken lehet majd szavazni azokra a jelöltekre, akiket szerkesztőségünk a voksolás kereszttüzébe állít. A kontinentális szavazatok összegzése után a jelölt egy elektori szavazatot kap, amely a lehető leggyorsabban, postagalamb útján jut el honlapunk budapesti vezérképviseletére. A díjat értelemszerűen a legtöbb elektori szavazatot magáénak tudó személy fogja megkapni.

A múltban hat kontinentális elektori szavazat döntött a díjról (Észak- és Dél-Amerika, Európa, Afrika, Ázsia és Ausztrália), de idén először az Antarktisz hómezőin is gyűjtjük a voksokat, vagyis ez a szám hétre bővül.

A fentebb már emlegetett szerkesztőségi megbeszélésen, az ordibálásig fajuló véleményütköztetés záró mozzanataként a jelöltek személyéről is megszületett a döntés. Ennek értelmében a 2016-os Regénytár Nívódíj hivatalos jelöltjei:

 

Bányai Tamás – sokéves, kitartó regénytáras jelenlétéért, és jellegzetesen egyéni hangú, kifejezetten netes olvasásra készült jegyzeteiért.
Kerékgyártó György – alkalmi írásaiért, de főleg A bolha mindig kétszer köhög című nagyszabású vállalkozásunkban kifejtett inspiratív és kreatív tevékenységéért.
Salánki Anikó – különlegesen finom rajzolatú jegyzeteiért és novelláiért, valamint a Regénytár népszerűsítése terén kifejtett tevékenységéért.

 

Rájuk lehet majd szavazni a kontinentális körzetekben kihelyezett urnákban, vagy e-mailben a központi címünkre, „Regénytár Nívódíj 2016” megjelöléssel, a levéltörzsben a díjra javasolt személy nevének feltüntetésével.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL