A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Módosulnak a díjaink körüli szabályok

Közeledik az év vége, és ahogy azt olvasóink megszokhatták, ilyenkor esedékes a Regénytár Nívódíj, valamint a nemrég alapított Bányai Tamás közösségi díj odaítélése.

A nívódíj esetében a menetrend eddig úgy zajlott, hogy december elején grandiózus világszavazás formájában dőlt el, ki nyeri meg a 20 000 forintos pénzjutalmat és a hozzácsatolt dicsőséget, de most, mivel egy rövidpróza pályázatunk is folyamatban van, úgy döntöttük, ezt a terminust megváltoztatjuk. Ennek értelmében a Regénytár Nívódíj világszavazásának időpontja 2020 januárjába tevődik át, mégpedig oly módon, hogy a voksolást az új esztendő első hetén rendezzük meg, és a nyertest a novellapályázat végeredményével egy időben, 2020 vízkeresztje környékén (plusz mínusz egy-két nap) hirdetjük ki.

A Bányai Tamás közösségi díjat illetően komolyabb változást léptetünk életbe. Ezzel a kezdeményezéssel a nemrég elhunyt barátunk, a közösségi médiát remekül és nagy kedvvel használó írótársunk emlékét próbáltuk betonkeménnyé tenni a Regénytáron, mégpedig oly módon, hogy azt mondtuk, aki a naptári évben a legtöbbet kommentálja a regénytáras Facebook posztjainkat, vagy azokat a legtöbbször osztja meg, elnyeri ezt a szép díjat és vele járó 20 000 forintot.

Sajnos a tervünk nem vált be, mert az egyértelmű és csábító felhívás dacára nem alakult ki versengés a látogatóink között. Az egész éves termést figyelembe véve csupán egyetlen komoly várományosa van a Bányai Tamás díjnak, pedig a célunk az volt, hogy rávegyük az olvasókat, kapcsolódjanak be a honlap körüli zsongásba, és a tőlük telhető módon és eszközökkel tágítsák a Regénytár ismertségi körét.

Mindezek fényében úgy döntöttünk, hogy az idén még a régi szabály szerint osztjuk ki a Bányai Tamás közösségi díjat, de mostantól ezt opcionálissá tesszük. Magyarán: ha az év végén úgy látjuk, több jelölt is van erre az elismerésre, ki fogjuk választani közülük az általunk leginkább érdemeset, ha viszont ez a kezdeményezés továbbra is csak a látszat és a statisztikai hibahatár szintjén mozog, Bányai Tamás díjat abban az évben nem osztunk ki.

A lényeg tehát az, hogy mindhárom díjunk – a Regénytár Nívódíj, a Bányai Tamás közösségi díj és a Hősök és antihősök novellapályázat díjai – 2020 vízkeresztje környékén lel majd gazdára, de addig is lesznek ezzel kapcsolatos történések és fejlemények, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz figyelni a híreinket.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More