A változás szele hozzánk is megérkezett

2020-02-26
889 olvasó

Időnként sajnos bennünket is utolér a változás szele. Jelen esetben ez a fuvallat inkább tornádószerű és a Regénytár egészét fenyegeti. Az történt ugyanis, hogy ez a küllem, amit használunk vészesen elavult, a javítása pedig szinte lehetetlen.

A kispénzű honlapokhoz hasonlóan annak idején mi is megvettünk egy sablont, ami nagyjából egy évtizedig kiválóan megfelelt a céljainknak, de közben a hackerek nem nyugodtak, és hogy a támadásaikat megakadályozza, a honlapsablonunk alatt futó keretrendszer (wordpress) fejlesztések egész sorát volt kénytelen elvégezni. Normális esetben a sablon gyártója mindig hozzáigazítja a termékét ezekhez a változásokhoz, így nekünk, felhasználóknak a frissítéseket leszámítva semmi dolgunk sincsen, ám a Regénytár sablonjának fejlesztőcége időközben megszűnt, és mi itt maradtunk, ahol a part szakad.

Lényegében három lehetőségünk maradt: 1) lehúzzuk a rolót, és hozzá sem nyúlunk többé a Regénytárhoz, 2) tovább kínlódunk ezzel a sablonnal, vállalva az adatvesztés és a sorozatos üzemszünetek kockázatát,  3) keresünk egy új sablont és megpróbáljuk ráhúzni a Regénytárra.

Az első lehetőség felettébb csábító, mert az olvasó nem tudja elképzelni, mennyi kínnal jár egy ilyen vállalkozás működtetése, viszont 2004 óta olyan elképesztő mennyiségű anyag gyűlt itt fel, hogy vétek volna veszni hagyni. A második opció sem elvetendő, mert ha a szikár tényeket nézzük, ebben a formában még eldöcöghet a honlap egy ideig –  elvégre lepusztult lakásban is lehet bablevest főzni –, de mivel egyre csak halmozódnak a veszteségeink, a vége biztosan az lesz, hogy megszűnik itt a munka.

Marad tehát a harmadik változat: új ruhába fogjuk öltöztetni a honlapot! A baj csak az, hogy ez a művelet közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Szinte biztos, hogy egyes szolgáltatásaink el fognak tűnni, és az sem kizárt, hogy sok minden elveszik.

Félő, hogy a talentummegtakarítások is erre a sorsra jutnak, ezért arra kérünk mindenkit, küldjön egyenleglekérő e-mailt a regenytar@gmail.com -ra, amelyben feltünteni a honlapunkon regisztrált felhasználói nevét.

Erre a műveletre mostantól egy hónap áll rendelkezésre, mert március 27-én, pénteken a Bank of Regénytár szolgáltatásait bizonytalan időre felfüggesztjük, utána pedig nem garantáljuk, hogy a régi állapot visszaállítódik.

Ezért szükségesek az e-mailes számlakivonatok: a segítségükkel később mindenkinek vissza tudjuk adni a talentum-megtakarítását.

További kérdésekkel a regenytar@gmail.com -on állunk rendelkezésükre.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Tarhási Edomér

(1955., Budapest) A Bank of Regénytár elnök vezérigazgatója, nemzetközi tekintéllyel bíró virtuális pénzügyi szakember, specialitása a virtuális befektetés és a látens pénzügyi haszon kulturális lecsapódása. Honlapunk saját fizetőeszközének, a talentumnak egyik megálmodója, létrehozója.

3 Comments

  1. A Regénytár megújulására, további pályázatokra ajándékozom – amennyiben ez lehetséges, és fel tudja használni – az évek alatt összegyűlt talentumaimat. S további jó munkát kívánok.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL