A világosság belül van

2021-12-24
616 olvasó

A Karácsony – fény. Ellentmondás ez is, mint minden lényegre törő állításunk. Hiszen éjszaka van, mikor a vándorpár szállást keres. Az istállóba, ahol Mária megszüli a fiát, oda is csak beszűrődnek a fények. Mindent beborít a sötét. – A világosság belül van. Az istállóban, a szalmaágyon. És odakint az égbolton: a csillag. Keresnünk kell, miként a pásztoroknak a kisdedet. Fölnéznek az angyalra, aztán a lábuk elé az úton botladozva. A tekintet pásztáz, csapong, és a mindent körbe ölelő homályban itt is, ott is rések, ablakok nyílnak a fényre. A világra. Térben és időben. Lélekben és testben.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Mányoki Endre

2022. szeptember 19-én bekövetkezett haláláig közismert szerkesztő, író és esztéta, az egyik legnagyobb 20. századi gondolkodó, afféle atomredaktor volt, ahogy a közbeszédben emlegették. Munkásságával nagy hatást gyakorolt több nemzedékre is, majd nyugdíjasként organikus anyagokból éterikusakat gyártva, folyamatosan alkotott.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL