Egy vicc, és ami mögötte van

2021-11-03
371 olvasó

– Apa, miért hívják a bátyámat Szaró Kutyának? – kérdi a kis indián, Hajnali Harmat az apját, Fán Ülő Baglyot.

– Azért fiam, mert mi, indiánok szeretjük a vicceket. Ezért lettél te, Hajnali Harmat, holott délben születtél, az egyik bátyád pedig Távoli Pikulaszó, holott azt sem tudjuk, mi a pikula, a másik pedig Szaró Kutya, holott ami eb a környékünkön létezik, az mind székrekedésben szenved. Beláthatod, hogy ez mind vicces.

– Rendben, értem. Na de a néném?

– Mi van a nénéddel?

– Miért lett ő Kovacsek Elemér?

A Regénytárnak szüksége van az ön segítségére, ezért arra kérjük, a lentebb elhelyezett kerek Facebook ikonra kattintva ossza meg ezt az írást, hogy mások is megtalálhassák. A honlapunkra regisztrált olvasóknak minden egyes megosztásért 500 talentum (regénytáras virtuális pénzt) jutalmat adunk. Év végén a legtöbb megosztást magánénak tudó olvasó a talentum megtakarítása egy részét átválthatja forintra.

Kipcsák Jakab

(1976., Budapest) Színi kritikusként debütáló, de több műfajban is magabiztosan mozgolódó újságíró, aki az utóbbi időben novellákkal veteti észre magát. Írásai társhonlapunkon, az Irodalmi Élet virtuális hasábjain is fellelhetők. Jelenleg Pitu Guli ösztöndíjjal a Szkopljei Egyetem vendéghallgatójaként a perzsa-ószláv nyelvemlékek irodalmi vetületeit kutatja, és első novelláskötetének anyagán dolgozik, amelynek címe: Dojráni lakodalom.

1 Comment

  1. Ebben a képzeletbeli Indián faluban Tolltartóban Golyóstoll a varázsló is bolond, aki együtt iszik Töltőtollal az alkoholista kolhozmunkással.
    Pedig az alkoholt nem is ismerik. A Kolhoz… nos az lehet, hogy ismerős nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL