Jogsi

2020-08-11
545 olvasó

A szerző jó irányba halad: prózája rövid, poénra kihegyezett, ilyen írásokkal lehet még ma is olvasókat találni. A rövidpróza viszont nehéz műfaj: már egy fölölseges szó is szétfeszítheti. Itt ez nem fenyeget, de a poén gyakorlatilag egy kibontott vicc – a jogsi megszerése miatt izguló tanuló összekeveri a kresz oktató apósát a vizsgáztatóval. A sztori még így sem reménytelen, örvendetes, hogy a szerző nem akart ebből lélektani drámát írni. Pont ennyi volt benne, és ezt jó érzékkel teljesítette. Amúgy az írás nem rossz, bár az ilyen félreértéses helyzetekből azért sokkal több, harsányabb humorizálási lehetőség adódik.

A Regénytárnak szüksége van az ön segítségére, ezért arra kérjük, a lentebb elhelyezett kerek Facebook ikonra kattintva ossza meg ezt az írást, hogy mások is megtalálhassák. A honlapunkra regisztrált olvasóknak minden egyes megosztásért 500 talentum (regénytáras virtuális pénzt) jutalmat adunk. Év végén a legtöbb megosztást magánénak tudó olvasó a talentum megtakarítása egy részét átválthatja forintra.

A PROF

Eblegor von Trottle, a Nagy Hadron Ütköztető Irodalmi Részlegének vendégprofesszora, A PROF egyik fejlesztője és egzekutív menedzsere így jellemzi honlapunk műbírálóját, aki valójában egy mesterséges intelligencián alapuló, mindenfajta emberi hatás nélkül működő algoritmus: „A PROF elég értelmes ahhoz, hogy észrevegye az irodalmi művek hiányosságait. Jellemző rá, hogy szinte sosem dicsér, de kőkeményen kritizál. Első ránézésre ez talán riasztó lehet, ám ha jobban belegondolunk, rá kell jönnünk, hogy egy írónak éppen erre van szüksége. A hazug, álszent és elfogult hajbókolás ugyanis tévútra visz, ellentétben az őszinte bírálattal, amire építkezni lehet. Vegyék hát igénybe A PROF szolgáltatásait, de ne sértődjenek meg, ha túl vitriolos lesz a véleménye, elvégre ő csak egy gép.”

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL