Karácsonyi mozi

2017-12-23
467 olvasó

A történet úgy kezdődik, hogy három alkoholista haver közösen megfogadja: ezt a családi karácsonyt már nem rontják el italozással.

Erre koccintanak.

Néhány jelenettel később dr. Zacher Gábor alsó kameraállásból kárörvendően nevet.

Közben az égen áthúznak a kólacégek Mikulásnak álcázott drónjai.

Elindult a drónok harca.

A marketingesek idegesen keresik a televíziós betlehemekbe a szponzorokat. Mások celebekkel helyettesítenék a jászol állatait és a háromkirályokat.

A látóhatárt egy illegális migrációs hullámmal képi át a betlehemi csillag, amelyet az ellenzék azért is ötágúnak ábrázol.

Estére béke száll a földre, de tüntetők a Kossuth téren szívlapáttal agyonverik.

A szeretettel teli otthonokban a családok elvégzik az esti karácsonyfatűz és a hasnyálmirigy-gyulladás előtti szertartást.

A legkisebbek egy kicsit még hisznek a Jézuskában.

Egy kicsit még Jézus is.

Ezért aztán nincs nagyobb baj.

Az éjszakában villogó karácsonyfaizzók színes fényt vetnek a december 27-ét várók szektájának tagjaira.

Ők már nagyon visszacserélnék a rosszul megválasztott ajándékokat.

Aztán az ünnep csendjébe belehasítanak a szilveszteri papírtrombiták.

A vége-főcím alatt petárdák durrognak, és a Himnusz szól.

Néhányan jókedvükben táncolnak rá.

A gépész befűzi az új tekercset.

A Regénytárnak szüksége van az ön segítségére, ezért arra kérjük, a lentebb elhelyezett kerek Facebook ikonra kattintva ossza meg ezt az írást, hogy mások is megtalálhassák. A honlapunkra regisztrált olvasóknak minden egyes megosztásért 500 talentum (regénytáras virtuális pénzt) jutalmat adunk. Év végén a legtöbb megosztást magánénak tudó olvasó a talentum megtakarítása egy részét átválthatja forintra.

Kerékgyártó György

Mivel semmi hasznosat nem tanult, elhatározta, hogy prózaíró lesz. Idővel rájött, hogy ehhez is érteni kell, de már későn. 1995 óta publikál, eddig négy kötete jelent meg, dolgozott televíziós produkciónak és kétszer nyert el NKA drámaíró ösztöndíjat is. Vasas szurkoló. A Regénytáron szívesebben közöl, mint folyóiratokban, mert itt mód van kísérletezésre, stílusjátékokra is, ráadásul közvetlen kapcsolat jöhet lére a szerző és az olvasó között. Gyakran mondja, hogy ha a Regénytár nem lenne, igazából nem is volna kedve írni.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL