Kitárta kapuit a világ első novellatóriuma

2015-06-22
589 olvasó

Új rovattal gazdagodott már eddig sem szegényes kínálatunk: mától Novellatóriumunkban szellemi felüdülést kínálunk minden véletlenül vagy szánt szándékkal idetévedő olvasónak. A Regénytár virtuális árkádjai alatt, kellemesen titokzatos félhomályban kergeti egymást a fikció és a valóság színes pillangóhada, az ideátogatónak nincs más dolga, mint hagyni, hogy ez a tánc, a szavak igéző tánca, magával ragadja és elvarázsolja.

Rovatindítóként három szerző – Bányai Tamás, Pertozsényi Nagy Pál és Salánki Anikó – egy-egy írását kínáljuk. Nem fűzi őket össze másféle kapocs, csak az, ami a novellát formailag és tartalmilag egyben tartja. Olvassák, ízlelgessék őket és szokják meg az utat, amely az irodalom labirintusán keresztül a Regénytár  Novellatóriuma felé vezet.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL