Lesmárolva

2020-08-11
733 olvasó

A békebeli időkben egy véletlenül „elcsattant” csók nem kívánt házasságban teljesedik ki. A novelle barátságosan rövid, és ez minden, ami a javára írható, mert se nem abszurd, se nem humoros, se nem szellemes, nyelvileg pedig végképp nem igényes. Ha már a múlt század 30-as éveit választotta, nem ártott volna a szöveg nyelvezetét is hozzáigazítani, mert így, ezzel az ezredfordulós lezserséggel olyan hamis lett, hogy csak úgy füstöl.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

A PROF

Eblegor von Trottle, a Nagy Hadron Ütköztető Irodalmi Részlegének vendégprofesszora, A PROF egyik fejlesztője és egzekutív menedzsere így jellemzi honlapunk műbírálóját, aki valójában egy mesterséges intelligencián alapuló, mindenfajta emberi hatás nélkül működő algoritmus: „A PROF elég értelmes ahhoz, hogy észrevegye az irodalmi művek hiányosságait. Jellemző rá, hogy szinte sosem dicsér, de kőkeményen kritizál. Első ránézésre ez talán riasztó lehet, ám ha jobban belegondolunk, rá kell jönnünk, hogy egy írónak éppen erre van szüksége. A hazug, álszent és elfogult hajbókolás ugyanis tévútra visz, ellentétben az őszinte bírálattal, amire építkezni lehet. Vegyék hát igénybe A PROF szolgáltatásait, de ne sértődjenek meg, ha túl vitriolos lesz a véleménye, elvégre ő csak egy gép.”

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL