Mark Twain nyomában

2024-02-14
200 olvasó

Állítólag valóban megtörtént, hogy amikor egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon, ő így válaszolt: igen, most egy négy felvonásos, három szünetes darabon dolgozom, s a szünetekkel már kész is vagyok!

Úgy döntöttem, Mark Twain nyomdokaiba lépek és teremtek magamnak egy kis szünetet.

Tulajdonképpen a szünet egy folyamat ideiglenes abbamaradása; rövid időszak, amíg pihenés vagy más tevékenység céljából abbahagyjuk azt, amit éppen csinálunk.

Most éppen gondolkodom.

Tehát ha abbahagyom akkor szünetet tartok. A gondolkodási folyamat abbahagyása ideiglenesen más tevékenység céljából lesz a szünet. Ha tehát mondjuk dolgozni kezdek, akkor az szünetnek minősül.

Nem is gondolkodtam tovább, hanem elkezdtem dolgozni, viszont pont ez a tevékenység lett volna az, amit a legjobban szerettem volna kerülni mikor Mark Twain nyomdokaiba léptem.

Na, akkor gondolkodjunk!

Ez már megint szünet.

Most jöttem rá arra, hogy tulajdonképpen mindig szünetet tartok bármit is csinálok.

Hogy milyen nagy koponya is volt ez a Mark Twain!

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Erdős Sándor

1972-ben Mosonmagyaróváron születtem. Jelenleg, készlet ellenőrként dolgozom. Gyermekkorom óta szeretek írni, de nagyobb közönség felé csak egy éve publikálok. Az írói repertoárom elég széles. A versektől, az egészen mély gondolatokat megjelenítő szépprózáig, valamint a gyerekeknek szánt írásokig terjed.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL