Mentsük meg az ómoravicai tölgyet!

2021-09-16
809 olvasó
(A fotó Majláth Béla munkája)

A falu jelképének számító, és a közelmúltban súlyosan megsérült, egyes híresztelések szerint 200 éves, mások szerint jóval fiatalabb kocsányos tölgy és a református templomkert megrongálódott kerítésének megmentésére, illetve helyreállítására indított akcióm fejleményei:

Amint azt a csatolt videóból megtudhatják, a megmentésre szánt összeget a legújabb könyvem, a Rejtőzködő határok egyik példányának örökbefogadásaként gyűjtöm. Bármilyen jelképes összeggel, pl. egy kávé vagy egy sör árával is csatlakozni lehet a kezdeményezéshez, aminek végén a begyűlt összeget a kötettel – amelybe beleírom az adományozók névsorát –  átadjuk az Ómoravicai Református Egyházközösségnek.

Röviden ez a szabály, de ahogy jeleztem, én nem szeretnék a pénzzel foglalkozni – főként úgy, hogy a határon túlról, Szerbiából is várható adakozók jelentkezése –, ezért jelenleg olyan alapítványt, szervezetet vagy bankszámla számmal rendelkező közösséget keresek, amely ezt a rész átvállalná tőlem.

A csatlakozók írjanak egy rövid levelet a re*******@gm***.com -ra, feltüntetve benne a nevüket és az átutalt összeget (a számlaszámot, ahová utalhatnak, azonnal közzéteszem, mihelyst rendelkezésre áll).  Az összeg levélbe írására azért van szükség, mert az akció végén – ami a videóban elhangzottakhoz képest 2021. november 15-én esedékes – szeretném közzétenni, mennyi pénz gyűlt össze. Gondolom, erre minden adakozó kíváncsi.

Egyéb adatot (lakcímet, telefonszámot) nem kérek. Az e-mail címeket és neveket  bizalmasan kezelem, semmilyen adatbázis építésre vagy egyéb célra nem használom fel, viszont azt tervezem, hogy november 15. után minden csatlakozónak küldök egy elektronikus (PDF-formátumú) köszönőlapot. Ezt igény szerint ki lehet majd nyomtatni és megmarad emléknek.

A következő szűk két hónapban itt, a Regénytáron és a közösségi médiában folyamatosan beszámolok a fejleményekről, és az elért eredményekről.

A segítő szándékot az ómoravicai – bácskossuthfalvi – emberek nevében előre is köszönöm.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

2 megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL