14) Nikita Nguyang, Ayaya Ugaku, Victoria Semputaya

2019-04-29
610 olvasó

Drága barátom,
Nikita Nguyang vagyok, 36 éves özvegyasszony Kelet-Nigériából. Attól tartok, te vagy az utolsó reményem. Férjem, a néhai Peter Onangang a kormánynak végzett titkos munkája során felfedezte egy titkos kormány-összeesküvés nyomait, melyben benne van a nemzeti lignitbányák vezetősége, a helyi Haribo cukorgyár és diktátorunk, Victor Batutu, akit bár az amerikai titkosrendőrség halottnak nyilvánított, csak eljátszotta a halálát két részeg mosómedve segítségével. Pénzre van szükségem, hogy elmenekülhessek az országból, és férjem jegyzeteit szárított krokodilhús konzervekben kijuttathassam a független sajtóhoz. Segítségedért cserébe ajándékként fel tudom ajánlani családi örökségemet, a watutui nemesrézverőgyár részvényeit, melyek értéke a következő esős időszakot követően a többszörösére fog ugrani. Kérlek segíts az igazságra fényt deríteni és válaszolj!
A tengeristen szemében mind egyek vagyunk,
Nikita Nguyang

 

Drága barátom, vagy bárki, akihez eljut ez az üzenet,
Ayaya Ugaku vagyok, nigériai özvegyasszony, egyúttal egyike az utolsó túlélőknek. A világsajtó elhallgatja a minket ért tragédiát, a NATO nem küld segítségét, a veszedelem pedig hamarosan kiterjed a világ többi részére is. Néhai férjem egyike volt azon keveseknek, akik sejtették, miféle borzalmat szabadítunk a világra, ha mélyebbre ásunk a kimerült lignitbányákban. Nem hittek nekik, csak akkor, amikor az est leszálltával egyre több várost lepett el a névtelen, alaktalan rettenet, mely válogatás nélkül pusztít és zabál mindent, ami az útjába kerül. Úgy hisszük, még van esély a túlélésre, ha zsoldosokat bérelünk, akik visszaszoríthatják a föld mélyébe azt, aminek soha nem lett volna szabad kijutnia onnan. Kérlek, küldj pénzt, segíts megmenteni az országunkat és a világot! A támogatóknak ajándék és megbecsülés mellett a nigériai ipar éves bevételének egy részét folyósítjuk majd életük végéig! Megadunk bármit, csak segíts!
Ayaya Ugaku

 

Drága barátom,
Victoria Semputaya vagyok. Férjem a nigériai űrkutatási intézet neves professzora, Patakuku Wabu volt, akivel nemrég végeztek a NASA titkosügynökei, miután megelőzte őket az űrutazás és a bolygók kolonizálásának tökéletesítésében. Kutatása révén Nigéria végre elfoglalhatná a Hold sötét oldalán felfedezett, kimeríthetetlennek vélt lignitbányákat, gazdaságunk pedig soha nem látott gyarapodásnak indulhat. Sajnos Patakuku halála évekre visszaveti törekvéseinket, ráadásul nemzetközi befektetőinkkel is ő tárgyalt, így még ha a rakéták el is készülnek, nem marad pénz a kilövésre és a bányák bérleti költségeire. Ezért kérlek, segíts egy szerencsétlen özvegyasszonyon és egy reményvesztett nemzeten! Segíts összegyűjteni a program indításához szükséges 900 millió dolláros összeget. Mindenki, aki legalább 10.000 dollárral hozzájárul a projekt sikeréhez, egy éves részesedést kap ajándékba az egyik lignitbánya bevételéből.
Légy része az új nigériai aranykornak!
Victoria Semputaya

 

Beküldte: Zoo_Lee

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL