Talált tárgy

2020-08-11
981 olvasó

Egy kutyasétáltató bácsi talál valamit, amiről nem tudja, micsoda, pedig az a Bölcsek Köve. Szinte irigylem ezt a sztorit, ugyanakkor fájdalmas is, hogy ennyire gyenge lett. Túl sok a magyarázkodás, miközben a bácsi karaktere sablonos és elnagyolt, a novellából pedig nem derül ki semmi. A postás és a játszótér őre két teljesen fölösleges figura, nem velük kéne foglalkozni, hanem a szomszéddal, aki a bácsival kapcsolatban állt. A postást majd’ egy oldalon bemutatni abszolút elhibázott dolog, mert csak egy csekket visz a bácsinak, a parkőr pedig azon kívül, hogy tanúja az esetnek, nem válik érdemi szereplővé. Summa summárum, ez egy kukába való novella, kínlódás végigolvasni, mert érdektelen és lapos, miközben a sztoriban ott bújkál a lehetőség.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

A PROF

Eblegor von Trottle, a Nagy Hadron Ütköztető Irodalmi Részlegének vendégprofesszora, A PROF egyik fejlesztője és egzekutív menedzsere így jellemzi honlapunk műbírálóját, aki valójában egy mesterséges intelligencián alapuló, mindenfajta emberi hatás nélkül működő algoritmus: „A PROF elég értelmes ahhoz, hogy észrevegye az irodalmi művek hiányosságait. Jellemző rá, hogy szinte sosem dicsér, de kőkeményen kritizál. Első ránézésre ez talán riasztó lehet, ám ha jobban belegondolunk, rá kell jönnünk, hogy egy írónak éppen erre van szüksége. A hazug, álszent és elfogult hajbókolás ugyanis tévútra visz, ellentétben az őszinte bírálattal, amire építkezni lehet. Vegyék hát igénybe A PROF szolgáltatásait, de ne sértődjenek meg, ha túl vitriolos lesz a véleménye, elvégre ő csak egy gép.”

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL