Videopályázat eredményhirdetés

2018-12-26
613 olvasó

Karácsony másnapja van, és ahogy ígértük, ma kihirdetjük könyvbemutatós videopályázatunk eredményét. Előtte viszont az olvasónak át kell rágnia magát az ilyenkor szokásos értékelő és magyarázó szövegen, ami felerészt értékelő, felerészt magyarázó és fenerészt unalmas. Szóval: ahogy feltételeztük, nem nyomtak agyon bennünket a pályázatok, de kaptunk öt, vagyis hat munkát, amelyek közül egyet technikai okok miatt nem fogadhattunk el. Ez a szám messze felülmúlja a várakozásainkat. A pályázati kiírásban ugyanis hangot adtunk annak a sejtésünknek, hogy mivel az emberek egyre kevesebbet olvasnak, sokkal kevesebb könyvismertető videó érkezik majd, mintha teszem azt, házi kedvencekről kértünk volna vizuális anyagot. De a pályázat így is sikeres volt, mi több, kísérleti jellegű. Bebizonyosododott ugyanis, hogy a Regénytárnak nemcsak mindenben, hanem ebben is igaza van.

Ami pedig a beérkezett anyagok sokszínűségét illeti, ezt valóban megmutatkozott. Kaptunk pazar animációt, thiller elemekkel átszőtt nyomozást, elegáns termékbemutatót, vizuális költészetet és nem utolsó sorban könyvismertetésbe ágyazott minitörténetet, úgyhogy csak ámultunk és bámultunk. Viszont a pályázók nem igazán értették meg a kezdeményezésünk lényegét, ugyanis közhírré tettük, hogy a YouTube csatornánkon elért lájkok és/vagy megtekintések száma dönt majd a győzelemről (a kiírás szövegét itt találhatják). Így próbáltuk arra késztetni a jelentkezőket, hogy maguktól is osztogassák, népszerűsítsék a munkáikat, hozzásegítve ezzel a honlapunkat egy kis reklámozáshoz, mert ez nagyon ráfér. Mindez odáig vezetett, hogy csak egy mű érte el az ezer megtekintéses limitet, mégpedig Palánki Áron pályamunkája, amely ma, 2018. december 26-án 1 114 megtekintést mondhat magáénak. Ez azt jelenti, hogy övé lett a 20 000 forintos álomdíj, amelyet a pályázati kiírásban meghatározott módon és időben fogunk neki átadni.  Áron egyébként ezzel a teljesítményével az egész pályázatot megmentette, mivel a kiírásban jeleztük, hogy ha egyik munka sem éri el az 1000 megtekintést, nem osztjuk ki a díjakat. A második és a harmadik helyezett versenyző tehát neki is köszönetet kell, hogy mondjon. Második helyezett 201 megtekintéssel Buzsik Turner Krisztina lett, a harmadik pedig Körmendi Zoltán 81 megtekintéssel. Egy pályamű csupán 8 nézettséget ért el, egy másik pedig olyan későn érkezett be, hogy már nem tudott beleszólni a helyezések alakulásába.

A pályázat anyaga a Regénytár YouTube csatornáján, itt tekinthető meg.

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL