Virág Anikó nyerte a Bányai Tamás Emlékdíjat

2021-11-29
1.1K olvasó

Szerkesztőségünk egyhangú döntése alapján a 2021-es Bányai Tamás Emlékdíjat Virág Anikó Annának adományozzuk (a csatolt fotón nyertesünk kedves kutyusával, Klárával látható).

Mint köztudott a díjat 2017-ben elhunyt szerzőtársunk, Bányai Tamás szellemiségének megőrzésére hoztuk létre, Tamás ugyanis a járvány előtti időkben igazi közösségi emberként rendkívüli népszerűségnek örvendett az on-line világban. Ösztönösen érezte, hogy a Facebook nem a magánvélemények öncélú hangoztatásáról, hanem  a barátságról szól, és ennek ügyében példamutatóan viselkedett. A róla elnevezett díj a Regénytár Facebook oldalán kifejtett aktivitásért járna, de a pandémia arra kényszerített bennünket, hogy kissé módosítsunk a szabályzaton. Úgy határoztunk, hogy idén olyan személyt jutalmazunk, aki nem csupán a Regénytár közvetlen környezetében, hanem a honlaphoz tartozó szerzők, szerkesztők írott és multimédiás anyagai körül fejt ki jelentős aktivitást.

Virág Anikó Anna tökéletesen megfelel ennek a feltételnek, mert a mögöttünk lévő időszakban minden posztunkra, publikációnkra figyelt, és mindenre azzal a szeretettel, empátiával reagált, ami Tamás barátunkat is jellemezte. Személyében olyan közösségteremtő, közösségépítő személyt találtunk, aki egyfajta jó tündérként állandóan itt lebeg a honlapunk körül, és folyamatosan bátorít bennünket.

Az eddigi figyelmet, ihletadó jelenlétet megköszönve sok szeretettel gratulálunk neki.

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

4 Comments

    • Nagyon szépen köszönöm .
      Ez számomra egy nagyon nagy megtiszteltetés .

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL