A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Írjunk közösen regényt!

Ma ismét írónapot tartunk, amelynek égisze alatt közös alkotásra csábítunk mindenkit, aki kedvet és lendületet érez az íráshoz. Régi látogatóink talán emlékeznek még rá, hogy az ős-Regénytáron éveken át nagy sikerrel működtettük a „közös regényírás” nevű játékot, amely nemcsak az alkotóknak, hanem az irodalom körül sertepertélő, menedzserhajlamú olvasóknak is kibontakozási lehetőséget nyújtott. A játék formabontóan érdekes volt, de talán túl bonyolulttá tettük, ezért most sokkal egyszerűbb, szinte minimalista módon keltjük életre.

A megújuló Közös regényírás lényege változatlan: bizonyos időközönként közzéteszünk néhány témát, amelynek megírásába bárki bekapcsolódhat, aki regisztrálja magát a honlapunkon. A regényrészeket kommentelés formájában kell rögzíteni, és eközben csupán néhány apró szabályt kell betartani (a játékszabályokat itt olvashatják el). Természetesen az alkotómunkában részvevőknek jelképes jutalom is jár, ami megfelelő hozzáállás és aktivitás mellett, akár forintra is átváltható (erről bővebben itt olvashatnak).

A második ciklusban három új ötletet – megírásra váró témát – bocsátunk az érdeklődők rendelkezésére. Mindegyikhez tartozik egy rövid szinopszis is, azért, hogy a szövegnek valamiféle keretet adjunk, mert e nélkül nagyon gyorsan kezelhetetlenül szétfolyna az egész. A képekre kattintva az adott regénybe jutnak. Íme, a kínálatunk:

Abszurd kirmi egy olyan bérgyilkosról, aki nem embereket, hanem álmokat, terveket vagy egyéb virtuális dolgokat öl – pénzért. Egy tipikus antihős, aki mindent megtesz azért, hogy többnek látszódjon annál, aki valójában. A humoros helyzetekkel, fordulatokkal megtűzdelt regény magyar környezetben játszódik.

 

 

 

 

 

 

 

A sajtóban fölröppen a hír, hogy megtalálták Artúr király bugylibicskáját, amit annak idején a legendás Excalibur kard maradékából kovácsoltak. Természetesen a bugylibicska is mágikus erejű, bár ez legfeljebb egy politikus pályájának egyenesbe tételéhez elég. Nosza, megindul a fordulatos versengés a bugylibicska megszerzése érdekében.

 

 

 

 

 

 

Panyigóvanyag egy hangulatos kis falu a vidéki Magyarországon. Lakói békében élik a szokásos mindennapjaikat, mígnem egy napon – mit ád Isten – egy furcsa űralkalmatosság landol a település határában. A járműből kiszáló lények – mindenki legnagyobb meglepetésére – magyarul beszélnek!

 

 

 

 

 

 

 

A régebbi témák közül hármat Archívumba tettünk, hármat viszont aktívan meghagytuk, hátha valakinek ezeket is kedve lesz folytatni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More