A Regénytár bűvös boltja
Érdekes és izgalmas olvasmányok minden mennyiségben

Pályázat tízmásodperces novella írására

A magyar olvasáskultúra hagyományainak föltámasztása és az irodalom iránti szeretet újbóli kibontakoztatása céljából a Regénytár miniatűr irodalmi pályázatot hirdet „tízmásodperces” novellák megírására. A Regénytár félig humoros, félig komoly jellegéhez igazodva olyan rövid műveket várunk, amelyeket az olvasók két lélegzetvétel között elolvashatnak. Véleményünk szerint ez a terjedelem még a mai, chateléshez szokott világban is belül van a tűréshatáron, és fölébresztheti azt a kíváncsiságot, amelyet az irodalom az utóbbi időben látványos módon elveszített.  Íme, két tízmásodperces minta Majoros Sándor virtuális tollából:

 

Hogyan találta föl a neandervölgyi ember a térhatású hangot?
Sotyomák, a neandervölgyi, aznap korán ébredt. Kiállt a barlang kapujába, mélyet szippantott a friss, gyantaillatú levegőből, ám amikor kifújta, nem a megszokott szuszogás hallatszott, hanem egy elnyúlt üvöltés. Sotyomák előtte ugyanis tüskébe lépett. Így találta föl a térhatású hangot.

 

Egy nyugdíjas hétköznapjai

Hétkor kelek, beveszem a reggeli gyógyszereket, eszek valamit, aztán tízig facézok, utána a DOOM-mal lövöldözök délig. Délben beveszem a déli gyógyszereket aztán okostelózok 3-ig, utána a Mortal Kombattal lövöldözök 6-ig. Ekkor beveszem az esti gyógyszereket, majd 10-ig facézok, okostelózok és lövöldözök. Utána lefekszem.

 

A pályázat egész évben folyamatos, de kb. 2-3 havonként „szakaszgyőztest” hirdetünk. A műveket a regenytar@gmail.com -ra várjuk, csatolt word-formátumban.

A pályázatot az érdeklődés hiánya miatt 2018. július 31-én lezártuk.

 

FONTOS: Nem vicceket, hanem valódi, irodalmilag számításba vehető komoly, vagy abszurd (humoros) mininovellákat várunk, hasonlókat a költészetből ismert haikuhoz vagy az egysoros vershez. Az irodalmiasított vicceket nem tesszük közzé.

 

A részvétel feltétele a regénytáras regisztráció.

Az írásokat tartalmazó e-mailben fel kell tüntetni a regisztrációkor megadott felhasználói nevet. A legjobb írásokat a Regénytáron és a közösségi médiában is meglobogtatjuk.

A legtöbb visszajelzést kapott műveket 5 000 talentum (regénytáras pénz, bővebben róla itt tájékozódhatnak.) jutalomban részesítjük, a szakaszgyőzteseknek pedig lehetővé tesszük, hogy 10 000 regénytáras talentumot forintra válthassanak a megtakarításukból.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More