A pingvinek döntötték el nívódíjunk sorsát

2021-12-24
641 olvasó

Az Antarktiszon működő Penguin’s Heaven nem az a hely, ahol mindennapos vendég a mozgalmasság. Alig néhány kutató dolgozik itt, és ők is jól szigetelt konténerekben számítógép-monitorokat bámulnak. Idén, a szavazás napjaiban csupán egy személy, dr. Makusek Ede nyelvészprofesszor tartózkodott a bázison, mert a pingvin–magyar szótárt véglegesítette. Ez a segédeszköz tette lehetővé azt, hogy a pingvineket a véleményformálás alaposságával vonjuk be a voksolásba. A jelöltekre a madarak hógolyókkal szavaztak – mindhárom aspiráns külön urnával rendelkezett –, amelyek összegzése után kiderült, hogy az Antarktisz lakói Benkő Attilát favorizálják (a bázis körüli sétái alkalmával a professzor több Benkő Attila írást is fölfedezett a fészkek környékén). A 2021-es nívódíjunk nyertese tehát Benkő Attila lett. Sikeréhez szívből és őszintén gratulálunk!

Makusek Ede professzor ezt a rövid beszámolót is elküldte a szerkesztőségünkbe: „A pingvinek hetek óta izgatottan várták a nagy napot, amikor leadhatják voksaikat a Nívódíj-jelöltekre. A velük folytatott beszélgetések során azt már jóval előbb kiderítettem, hogy Benkő Attilát rendkívüli mértékben csípik, főként, mert az írásaiból egyértelműen látszik, hogy imádja az állatokat. Kérdésemre, hogy mi a helyzet a másik két jelölttel, azt válaszolták, hogy alapvetően velük sincs semmi baj, de Benkő Attilát valahogy maguk közé valónak érzik. Nagyon örülnek, hogy a döntés súlya rájuk hárult, mert szerintük bölcsebb lények nem élnek ezen a bolygón, csak ezt eddig, megfelelő szótár nélkül nem tudták a széles nyilvánosság elé tárni. Most, amikor ezeket a szavakat szikratávírózom, hatalmas buli van a kolóniában, a pingvinek saját gyártású jégkoktélt vedelnek Benkő Attila tiszteletére, és közben egymás szavába vágva csérognak. Alig győzöm őket megfejteni. Minden jót kívánunk tehát Benkő Attilának innen, a csodás szépségű Antarktiszról, és várjuk tőle a folytatást.”

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL