Az írótársadalom sejtelmes titkai

2016-03-08
602 olvasó

Korábbi ígéretünket megtartva, ma új rovatot lanszíroztuk. A kezdeményezés célja nem kevesebb, mint a magyar írótársadalom rejtett titkainak minél szélesebb körű föltérképezése. Tudjuk, ez nem lesz villámgyors és pláne nem könnyű folyamat. Azokkal a bagatell apróságokkal, amelyek nyomára szeretnénk jutni, még maguk az érintettek sincsenek tisztában, de reméljük, ez a példa nélküli ötlet önmagát fogja fölgerjeszteni a láncreakció szintjére. Abban bízunk, hogy ha egy író észreveszi, hogy a cimobrája – vagy a vetélytársa – már megvillant a rovatunkban, azonnal megörvendeztet bennünket valami jósággal, csak hogy le ne maradjon. Úgyszólván biztosak vagyunk abban, hogy egy idő után ez lesz az íróság valódi értékmérője: aki jelen van a Regénytár Írótitkok rovatában, elmondhatja magáról, hogy pozitúrát vívott ki magának az egyetemes magyar irodalomban.

Várjuk tehát az írótikokat, akár spontánul, akár spontánatlanul érkezzenek, és bár nem tudjuk leellenőrizni, hogy az önvallomások mennyire fedik le a valóságot, arra szeretnénk ösztönözni mindenkit, hogy ne apokrifet írjon, hanem valami olyasmit, ami máshol nem jelent meg sem elektronikus, sem nyomtatott formában.

Rovatindító írásunk a kiváló tehetségű Kerékgyártó György miniatúrája, s mint ilyen, telistele van szelíd öniróniával és regénytáras humorral. Ezen a linken találhatják.

 

 

Szükségünk van az ön segítségére, ezért arra kérjük, a lentebb látható kerek Facebook ikonra kattintva ossza meg ezt az írást, hogy mások is megtalálhassák.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL