Az utolsó párbajhős

2020-09-08
776 olvasó

Szereplők: a kiírásban publikált képen láthatók közül két tetszőleges figura, a piros ruhás Betty Boop és a vele együtt járó fehér kiskutya (FunKo 33432 Pop Betty Boop with Pudgy Multi-Coloured ), későbbi belépéssel pedig a harmadik cowboy.

Szín: egy kihalt vadnyugati kisváros főutcája.

 

A kamera végigpásztáz az üres utcán, miközben a Volt egyszer egy vadnyugat nyitó jelenetsorának ikonikus hangjai hallatszanak: csikorgó kerék, fújó sivatagi szél, különféle állathangok. Mindez a offból, majd csoszogó lépések, szintén offból.

Az 1. cowboy a kamera mellett becsoszog a képbe, megáll, a távolba mered, ahol föltűnik a 2. cowboy. Tipikus standoff állásban pozíciót foglalnak, méregetik egymást, miközben Morricone feszkós zenéje szól. Aztán megindulnak egymás felé.

Drámai lassúsággal haladnak, közben a képkivágás váltakozik a totál, a közeli és az egészen közeli között, ahogy a Volt egyszer egy vadnyugat végső párbaj-jelenetében. Amikor már majdnem összeérnek – ezt a jelenetet a kamera oldalról mutatja – előbb az egyik, majd a másik cowboy is lenéz a lába elé. A földön egy poros, félig ellepett tévé távirányító hever. Rámerednek az eszközre, aztán ismét standoffba helyezkednek, miközben a feszültség nőttön nő (Morricone harmonikazenéje jó lenne ide).

Ekkor az 1. cowboy hirtelen ráugrik a távirányítóra, megnyomva rajta az egyik gombot. A vele szemben lévő 2. cowboy ettől – mintha a tévécsatorna váltott volna – átalakul Betty Boop-á. Az 1. cowboj, lemerevedik a döbbenettől: szaporákat pislog és elpirul (gondolom, ezt sminkkel meg lehet oldani), ám ekkor Betty Boop is ráugrik a távirányítóra és megnyom rajta egy másik gombot.

Az  1. cowboy ettől átváltozik a 3. cowboyjá! Most meg Betty Boop pislog meglepetten. Ő is elpirul, ám a 3. cowboy is rálép a távirányítóra és megnyom rajta egy újabb gombot. Erre Betty Boop átváltozik kiskutyává.

A 3. cowboy elképed, szaporákat pislog, de még mielőtt újból ráléphetne a távirányító gombjára, hogy kijavítsa a hibát, a kiskutya megelőzi (közben hangeffektekkel lövést lehetne imitálni, mintha párbajoznának, és a zene is mindig változik, amikor a gombnyomás után új szereplő tűnik fel).

A kiskutya tehát ráugrik a távirányítóra, és megnyom rajta egy gombot, mire a 3. cowboy átalakul Betty Booppá!

A kiskutya boldogan vakkant, körbeszaladja a lányt, majd vele együtt megindul kifelé a városból. Amikor megtesznek egy bizonyos távolságot, a kiskutyának mintha eszébe jutna valami, visszafut és rápisil a távirányítóra, amitől az zárlatos lesz, nagyod durranva szikrázik és füstölni kezd. A kiskutya eztán boldogan visszaszalad Betty Boophoz, mellécsatlakozik vakkant párat, majd a Volt egyszer egy vadnyugat záró képeinek zenéjére kisétálnak a városból.

 

Jelige: „Betty”

 

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL