Best of Regénytár 2016

2016-12-26
622 olvasó
Ilyenkor, év vége felé az újságok különféle raglistákat állítanak össze, mert ez is egyfajta uborkaszezon, még ha csak üvegházas is. Közbevetőleg jegyezzük meg, hogy ha ilyen ütemben erősödik a globális felmelegedés, decemberben valódi uborkaszezonról fogunk beszélni, mert most, amikor ezt a cikket publikáljuk, Budapesten 11 Celsius-fokot mutat a hőmérő. Ám addig, amíg ez be nem következik, érjük be a mesterséges uborkaszezonnal, és a ropogósan friss, regénytáras ranglistával.

12. helyen a 2016-os Matula bácsi ifjúkora pályáztatunkat tartjuk nyilván. Habár nem mozgatott meg nagy tömeget, a jelentkezők komolyan és rengeteg empátiával közelítették meg ezt a véleményünk szerint irodalmi próbatételt jelentő témát. A díjazott munkák közül egyet már meg is találnak a Bűvös Boltunk kínálatában, a többi sajtó alá rendezése jelenleg folyamatban van.

11. a Mágikus 10-es nevű új kezdeményezésünk, amely abból áll, hogy bizonyos időközönként szavazásra bocsátunk néhány témát, és amelyik előbb szerzi meg a 10. szavazatot, azt kiközvetítjük megírásra. Itt sem volt túl nagy mozgolódás, de a mágikus 10-es munkák között igen figyelemre méltó anyagok is keletkeztek.

10. Salánki Anikó különleges életkép-sorozata, amelynek színtere a falusi kocsma. Az itt megjelenő figurák érdekes látleletét adják a közelmúlt és a jelen magyar (sors)történelmének.

9. A hónap témája nevű kezdeményezésünk, mert egyre több szerzőt és olvasót vonz magához. Itt szintén a voksoké a főszerep, de nem egy adott szavazatszám begyűjtése a cél, hanem hogy egy bizonyos határidőn túl melyik téma lesz a legnépszerűbb. Örömünket növeli az a tény, hogy ez az irodalmi játék honlapunk szerzőinek lsitáját is jelentős mértékben bővítette.

8. A Látvivaló rovat színesedése és gazdagodása. Nagy sikerként könyveltük el, hogy idén sikerült olyan fotográfusoktól is képeket szereznünk, akik jelentős szakmai sikereket tudhatnak maguk mögött. Célunk, hogy ez a gyakorlat 2017-ben is folytatódjon.

7. A Bűvös Bolt nevű letöltőközpontunk fejlesztése. A talentum ellenében megszerezhető e-kiadványok mellett immár szolgáltatásokat és virtuális Regénytár-részvényeket is forgalmazunk, bár a legnagyobb keresetjük továbbra is a pdf-könyveknek van.

6. A tükör tematikus magazin, amely a hasonló néven jegyzett Hónap témája-anyagokból gyűlt egybe.

5. Az íróasztal tematikus magazin, amely az első volt a sorban, és rögtön magy népszerűségre lelt az olvasók közében.

4. Az eső tematikus szám, amely kétségtelenül a legkiegyensúlyozottabb magazinunk lett 2016-ban.

3. A Szórakoztató Füzetek archív anyagainak megszerzése. Talán nem nindenki tudja, hogy az Irodalmi Élet felügyelete alatt létezett egy ilyen nevű minisite, amelyet jó pénzért eladtunk egy befektető társaságnak. A bevételből újabb egy évig fedezni tudjuk a Regénytár működési költségeit, és legalább ekkora öröm, hogy a magazin archív anyagait megszereztük és felraktuk honlapunkra.

2. A közös regényírás újjáéledése. A régi Regénytáron ez a játékos alkotóműhely volt a leglátogatottabb, de miután megújultunk, az új külső alatt futó motor nem tudta megoldani a sokkezes regényírást. Szerencsére ez már a múlt, mert idén nyáron találtunk egy nagyon szép és egyszerű sablont, amellyel megint működik a Közös regényírás.

1. a migránsregény, amelyet A bolha mindig kétszer köhög cím alatt George F. Wheeler és Alex H. Granger, azaz Kerékgyártó György és Majoros Sándor jegyeznek. Ez a nagyszabású kísérlet egyúttal az idei Regénytár Nívódíjat is meghozta az ötletadó Kerékgyártó Györgynek. A regény folytatásainak közzététele az ünnepek miatt jelenleg szünetel, de tavaszra mindenképpen szeretnénk befejezni, aztán pedig egy jó alapos átszerkesztés, javítás után valódi könyv formájában is publikálni. Majd meglátjuk, mi lesz belőle.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 megjegyzés

  1. Kedves Bábolna! Nem tudom, kit rejt a nick név, de ismeretlenül is üdvözlöm és nagyon köszönöm a pozitív véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL