Elkezdődött a nívódíj világszavazás!

2021-12-18
520 olvasó

Mára virradóra, ami az időeltolódás miatt inkább tegnap este volt, a kanadai Saskatoonban kezdetét vette az idei Regénytár Nívódíj-világszavazás. Mint köztudott, és miként azt az iskolában tanítják, ilyenkor, év végén honlapunk előre kijelölt kontinentális központjaiban  adhatók le a Regénytár nívódíj- jelöltekre a szavazatok, amelyek összesítése után az elektori voks postagalambbal érkezik meg Budapestre. Idén Benkő Attila, Kerékgyártó György és Tóth Cakan mérkőzhet meg a rangos elismerésért, amivel díszes oklevél és 30 000 forint készpénz is jár. Itt jegyezzük meg, hogy a jutalom összegét, csakúgy, mint a Bányai Tamás Emlékdíjért meghatározott 20 000 forintot (ezt Virág Anikó nyerte meg) januárban fogjuk eljuttatni az érintetteknek.

Az idei nyitó helyszín tehát a kanadai Saskatoonban volt, ahová a járvány miatt csak mérsékelt számú érdeklődő zarándokolhatott el. A leadképünön így nem a szokásos, önfeledten mókázó tömeget láthatják, hanem bágyadtan lézengő embereket, de ez nem jelenti azt, hogy a részvétel ne lett volna tömeges. A Saskatoonba érkezők magukkal vitték a környékükön élők meghatalmazással szentesített voksait, amelyek ellenőrzése, összesítése és regisztrálása után kiderült, hogy Észak-Amerika kiváló szerzőnket, Tóth Cakant szeretné az egyetemes prózairodalom trónusán látni. Tóth Cakan írásaitól a kanadaiak, ezen belül pedig az észak-amerikaiak odáig vannak, meg vissza, és ezt nem is tagadják.

Kiküldött tudósítónk, Jonathan Morkacha ott didergett a rendezvénynek otthont adó Delta Hotels előtt (valahol elvesztette az oltási igazolását, így nem engedték be), és a következőket jelentette az eseményről: „Bízvást állíthatjuk, hogy Saskatoon, tágabb értelemben pedig az amerikai kontinens északi része Tóth Cakan munkássága előtt hajlong. Az itteni lakosság egyszerűen nem tud betelni attól a nagyszerűségtől, amit briliáns tehetségű szerzőnk kifejt magából. Imádják Cakan humorát, ötletességét és azt, hogy nem írja szanaszét a Regénytárat, aminek következtében a megjelenései mindig eseményszámba mennek. Mindennek fényében és jégtükrében – mert Saskatoonban jelenleg cudar hideg van – Tóth Cakan képe dereng előttük, ha a díjazott kilétén merengenek. Reméljük, hogy a postagalamb rendben megérkezett Budapestre a számunkra jó hírrel. Most pedig megyek és bedobok valahol egy forró grogot, mert zörgősre fagytam.”


Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL