Idei nívódíjasunk: Salánki Anikó

2015-11-29
642 olvasó

Honlapunk legrangosabb elismerését – amely a maga módján a  teljes magyar irodalmi kínálatban is kuriózum – 2015-ben immár hivatalosan is Salánki Anikó nyerte el. A november utolsó hetében lebonyolított félig komoly, félig vicces világszavazásunk összesített eredményeként Anikó három, Bánya Tamás két, Monczai Attila pedig egy elektori voksot szerzett. A díj elnyerésével Salánki Anikó a Regénytár Baráti Közösségének örökös tagjává vált, valamit életre szóló VIP-tagságot szerzett. Emellett 10 000 forint és 10 000 talentum (a Regénytár virtuális valutája) pénzjutalmat és egy csodálatosan szép oklevelet is birtokba vehet. A díj mellé járó hagyományos Tinto de Regénytár márkájú vörösbor csak azért maradt le a listáról, mert honlapunk szőlőültetvényén idén lisztharmat ütötte fel a fejét, és pocsékba ment a termés.

Salánki Anikó a Regénytár 2014-es jubileumi novellapályázatának győzteseként a lehető legteljesebb mértékben valóra váltotta azt a vágyunkat, hogy olyan szerzőket csábítsunk honlapunk vonzáskörébe, akik megérzik ennek a virtuális szellemi műhelynek a különlegességét. Sokszor hangsúlyoztunk már, hogy a Regénytár a komoly, elhivatott és az olvasmányos, szórakoztató irodalom közötti kapcsolódás megteremtésén fáradozik. Novellapályázatunk díjazottjai közül egyedül Anikó talált rá erre a hangra, mégpedig azzal a szeretetteljes örömmel, amely az értékteremtő alkotómunka legfontosabb velejárója. Írásai sok új olvasót hoztak a Regénytárnak, és ma már az is nyilvánvaló, hogy egyedi stílusával, tömör, képekre építkező irodalmi látásmódjával új dimenziót nyitott a Regénytár előtt. Szerkesztőségünk számára külön öröm, hogy ezt olvasóink is így látják, és a voksolással járó apróbb-nagyobb fáradságot felvállalva eljuttatták hozzánk a szavazataikat. Reméljük, ez az alapvetően mégiscsak jelképes, ám világszerte büszkén hirdetett jutalmazás további inspirációt ad majd Salánki Anikónak jövőbeli irodalmi vállalásaihoz.

A Regénytár szerkesztősége

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL