Kalapács alá kerülnek Majoros titkos fényképei

2019-02-20
1.1K olvasó

Új kezdeményezéssel bővítjük a Regénytár már most is sokszínű kínálatát: árverésen kínálunk megvételre olyan egyedi és fantasztikusan értékes Majoros-fotókat, amelyekből csupán egy van a világtörténelemben. Ennek érdekében létrehoztuk a Majoros Aukciós és Műkereskedelmi Udvar Szertárát (MAMUSZ), ahol a finom ízlésű műgyűjtők megvehetik az író csecsemőkori rugdalózós portréját, valamit az írócápa gyerekkorától egészen a közelmúltig terjedő különlegesen érdekes papírképeit. A képeket Majoros személyes kézjegyével látja el, ami tovább emeli azok eszmei értékét.

A licitálás úgy történik, hogy a megvételre kínált fotóról közzéteszünk egy posztamensen nyugvó, jó minőségű betekintő képet, amely alatt elolvashatják a vele kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat (hol, mikor és ki által készült, stb.), majd közöljük a kikiáltási alapárat. Az 50-es, 60-as években készült képek természetesen értékesebbek azoknál, amelyek a 70-es, 80-as vagy 90-es években készültek. Digitális fotókat nem bocsátunk árverésre.

A téteket a kommentek között kell megtenni, éspedig 1000-es léptékkel. Ennél kisebb tétemeléseket nem vesszük figyelembe. Fontos, hogy licitálni csak regisztrált és bejelentkezett látogatóként lehet, hogy a nyertessel e-mail útján fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Az árverés végén megnézzük, hogy a nyertes regénytáras folyószámláján van-e elég talentum. Ha igen, levonjuk belőle a tétel árát és postázzuk a képet. Aki nem rendelkezik elegendő talentummal, forintban is kiegyenlítheti a kép vételárát, ennek részleteiről e-mailban egyeztetünk. Virtuális fizetőeszközünk, a talentum felhasználhatósága tehát ezen a módon is bővülni fog, mert mostantól nem csak kiadványaink megvásárlására lehet majd elkölteni.

Budapesti nyertesnek a kép személyes átadása is szóba jöhet, viszont a képeket csak magyarországi címre küldjük el, és a postai elvesztésből eredő károkért nem vállalunk felelősséget. Ha ez mégis bekövetkezik, vagyis ha a kézbesítés nem történik meg, a kép árát talentumban visszatérítjük.

Az árveréseken keletkező bevételt honlapunk fennmaradására és fejlesztésére fogjuk fordítani, bár akkor sem lepődünk meg, ha ez a kezdeményezés visszhangtalan marad. Siker esetén viszont elképzelhető, hogy a MAMUSZ más írók fényképeit is bevonja a játékba.

Az első – egyelőre csak próba jellegű, ám „éles” vételi lehetőséget kínáló – árverésre március 2-án kerül sor.

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

3 Comments

  1. És lehet, hogy a személyes tárgyainak egy része is, beleértve a régi, archaikus kéziratait.

  2. A „Majoros baldachinos ágyon talpig meztelenben” cimüt megvenném 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL