Karikatúraszöveg-pályázat #5

2024-02-06
90 olvasó

Újabb karikatúrával folytatjuk az aláíráskereső játékot, bár az eddigi tapasztalat alapján ez a fajta agytorna – amikor nem csupán kattintgatni kell, hanem egymondatos szöveget írni –, nem túl csábító. Az eddigi négy fordulóban összesen tizenheten próbálkoztak, ami a kevésnél is kevesebb. Talán ha a Facebookon fizetnénk azért, hogy a pályázat hírét a nagyméltóságú Cukorhegy reklámként kezelje, több pályázónk lenne, de ez elvi okokból nem vállalható számunkra. Kész karikatúra lenne, ha azért is fizetnénk, hogy fizetni szeretnénk a győzteseknek. Mindezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, ez a forduló lesz az utolsó. Majd kitalálunk helyette valami kattintósat.

 

A játékszabályok: Havonta egyszer közzéteszünk egy karikatúrát, és az olvasókra bízzuk, hogy gyártsanak hozzájuk képaláírást. Mit mondanak egymásnak a szereplők? Mit fejez ki a rajz? Mi az ábrázolt jelenet magyarázata? Teljesen szabad a pálya, de a rövid, frappáns, egymondatos képaláírás mindig nyerőbb a hosszú magyarázatnál. Gondoljanak a régi Ludas Matyi karikatúráira, a terjedelem legyen azokhoz hasonló. Javaslataikat a regenytar[kukac]gmail.com -ra küldjék „Játék” megjelöléssel. Mi megnézzük a beérkező ötleteket, és a legjobbnak vélt javaslatot 5000 forinttal honoráljuk! A „döntőbe jutott” két másik javaslatot is megjelentetjük, de nekik már „csak” 5000 talentum lesz a honoráriumuk. Mivel a regénytáras virtuális pénz bizonyos esetekben átváltható forintra, ezt is megéri gyűjtögetni.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 megjegyzés

  1. Látom Mariskám te is hallottad ezt a nagy nyugdíjemelést.14%nem semmi,megtölthetjük ezt a sok szatyrot!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL