Könyvhét: két új kiadvánnyal támadunk

2018-06-04
934 olvasó

A könyvhét olyan, mint a váltóláz: évente kiújul és kis híjján sírba (értsd: anyagi csődbe) viszi az embert. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki tízezreket költök lapoznivalóra ezen a könyves tobzódáson, csak azért, mert nem tudok ellenállni az ígéretességet szépséggel ötvöző kiadványoknak. Jól mondta néhai barátom, Oláh János: csak a drága könyvet lehet eladni. Hozzátenném, de azt nagyon. A könyvhéten az is vesz és visz, akinek az év egyéb napjain a könyv ritkábban jut eszébe, mint templomkerülő embernek az üdvözülés.

A Regénytár nem lenne egyéb, mint szánalmas nímandok gyülekezete, ha ebből a buliból kimaradna. De mindent a maga arányaiban és mértékében! Itt nem tülekednek a befektetők – pénzembert a szerkesztőség környékén nagyjából akkor láttunk, amikor a mamutok kihaltak –, ezért marad a takarékos, egyben pedig korszerű, környezet- és fakímélő módszer: könyvheti megjelenéseink csupán PDF-ként lesznek elérhetők, azaz letölthetők.

Reméljük, mindez nem téríti el az érdeklődőket abbéli szándékuktól, hogy megszerezzék ezeket a pompás kultúr- és kortörténeti ereklyéket, amelyek a maguk műfajában bizony kuriózumok.

Új kiadványaink a következők:

 

A szép magyar verekedés (ára 200 talentum)

 

A kötetben található gyűjtemény a Regénytáron publikált tényfeltáró sorozat teljes anyaga, amely a magyar verekedéskultúra rejtett kincseinek felszínre hozását és közkinccsé tételét tűzte ki célul maga elé.

Kezdeményezésünk alapját azok a kallódó ütésnemek és gyepálási módok képezték, amelyeket Rejtő Jenő utánozhatatlan eleganciával épített be a magyar közgondolkodásba. Ezen az úton próbáltunk mi is barangolni, még ha kissé bukdácsolva is.

Az anyag megírásának súlyos terhét Majoros Sándor vállalta magára.

 

 

Csobbanás a jegyzetek tengerében (ára 200 talentum)

 

Majoros Sándor, az immár nemzetközileg ismert írócápa hosszú ideje rendszeresen tesz közzé jegyzeteket a Regénytár és az Irodalmi Élet virtuális hasábjain. Ez a kötet a két orgánumon publikált Majoros-jegyzetek legérdekesebbjeit tartalmazza.

A könyv pdf-formátumban kerül az olvasó asztalára, és elég karcsú ahhoz, hogy az olvasástól akár Pavlovi-reflexek szintjén ódzkodók ellenszérum letétbe helyezése nélkül kézbe vehessék. Ezek az írások nem garantálnak mást, csak néhány perc tömény szórakozást és felemás jókedvet.

Ennél többre olvasó manapság aligha vágyhat.

 

A könyvek Bűvös Boltunkból tölthetők le, mégpedig regénytáras virtuális fizetőeszközért, azaz talentumért. Aki nem rendelkezik talentummal, az itt leírt módon tetszőleges forintösszegből válthat magának letöltési keretet. Ezzel a Regénytár fennmaradását is támogatja, amit előre is megköszönünk.

 

Az ikonra kattintva egy 500 talentumos jutalomkávét ad a szerzőnek, amivel növeli az ön esélyeit a Bányai Tamás-díj megnyerésére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett adományozás.

Majoros Sándor

A Regénytár alapító- főszerkesztője, aki célul tűzte ki maga elé az igényes (nívós) szórakoztató és a komoly, elhivatott irodalom közötti „északnyugati átjáró” megtalálását. Ez a honlap ennek az útkeresésnek a gyakorlatozó terepe, néha komoly, máskor komolytalan, de mindig egyedien különleges és szórakoztató. Majoros jelenleg Budapesten él, néha dolgozik, máskor csak lóbálja a lábát. Mentségére legyen mondva a régi igazság, amely szerint az író akkor is ír, ha ez olyan nagyon nem is látszik: belsőleg alkot.

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL