Közös regényírás – reboot

2019-08-14
920 olvasó

Vége a nyári semmittevésnek, és ez mi mással lehetne hangsúlyossá tenni, mint hogy lefújjuk a port a rég elfeledett közös regényírásunkról, és kicserélve benne a lemerült elemeket, megnyomjuk rajta a REBOOT gombot. A képzeletbeli masina első pöccre indul, és rögtön ki is dob három témát, hogy akinek kedve van, és az időt sem sajnálja rá, bíbelődhessen vele. A három téma a következő:

 

Ez egy meglepő fordulatokban gazdag, számos rejtéllyel teletűzdelt detektívtörténet, amelynek fő szereplője olyan gyilkossági ügyben nyomoz, amelynek nincs áldozata. De ha nincs áldozat, akkor nincs gyilkosság sem, ugye? Sajnos a válasz nem ennyire egyszerű, mert ebben a sztoriban semmi sem olyan biztos, mint az elkövetett gyilkosság. De hát hogyan lehet megölni valakit úgy, hogy az illetőből nem lesz áldozat?! Erre a furcsa ellentmondásra várjuk a jövő nagy krimiszerzőitől az olvasókat ámulatba ejtő megfejtést.

 

[Ha a regenytar@gmail.com -ra valaki jelzi, hogy szeretné megírni ezt a témát, a szerkesztőség jóváhagyása után havi 5 000 forintot utalunk a szerző(k)nek, ha legalább 4 regényrészletet ír(nak) havonta. Ezt a regény befejezéséig folytatjuk, kivéve, ha a mű érdektelenné válik, vagy reménytelenül elakad. Ekkor a megállapodást felmondjuk és a regényt archiváljuk.]

 

Kicsit misztikus, kicsit horrorisztikus, de alapjában véve nagyon vicces történet egy cukrászdáról, amelyet megmagyarázhatatlan módon üldöz a balszerencse. Érdekes volna, ha nem harmadik személyben, hanem a kalandok résztvevőinek hiteles beszámolói alapján állna össze a kép.

 

[Ezért a regényért nem jár pénzbeli honorárium, de a kimagaslóan jó részletekért regénytáras kitüntetéseket lehet kapni, amelyek a szerzőt feljogosítját arra, hogy részt vegyen az év végi Regénytár Nívódíj világszavazáson.]

 

 

 

 

A világhírű kalandor ezúttal a magyarok legendás istenének fölkutatására vállalkozik. Vajon hol, és milyen formában lakozik ez a titokzatos teremtő, és milyen veszélyek árán lehet a közelébe jutni? Indiana Jones nyomozását természetesen ezúttal is ármánykodások és cselvetések sűrű szőttese árnyékolja be. Fontos viszont, hogy ez is egy humoros történet, tele nyelvi leleménnyel, és szellemes dialógusokkal.

 

[Ezért a regényért nem jár pénzbeli honorárium, de a kimagaslóan jó részletekért regénytáras kitüntetéseket lehet kapni, amelyek a szerzőt feljogosítját arra, hogy részt vegyen az év végi Regénytár Nívódíj világszavazáson.]

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

FelFEL