Megvannak a Regénytár Nívódíj-jelöltek

2020-11-23
868 olvasó

Szerkesztőségünk november 22-én kiválasztotta az idei Regénytár Nívódíj-jelölteket és határozott a Bányai Tamás Közösségi Díj kitüntetettjéről. Közismert, hogy nívódíjunkat a jól bevált amerikai mintát követve, kontinentális elektori szavazatok alapján ítéljük oda, tehát a viszonylag kevés regisztrált szavazóval rendelkező Antarktisz is éppen úgy egy elektori szavazatot tesz majd be a közösbe, ahogy az enyhén túlnépesedett Ázsia. Mit sem változtat ezen az a tény, hogy a jeges kontinensen a pingvinek is be fognak segíteni a szavazásba, például levélben vagy az elhunyt hozzátartozóik esetében szellemidézéssel.

Észak- és Dél-Amerikát a jelentős kulturális és gazdasági különbségek miatt önálló kontinensekként kezeljük, a többi – Európa, Afrika, Ázsia és Ausztrália – területileg megfelel a közfelfogásnak, és ahogy jeleztük, hetedikként csatlakozik az Antarktisz, ahol most még kicsit hűvös van, de hamarosan ott is várható az első pálmaligetek fölbukkanása, úgyhogy ennek a földrésznek igenis kijár a kontinens státusz.

A díjat odaítélő bizottság 2020-ban három szerzőt talált méltónak arra, hogy világszinten megküzdjön ezért a rangos elismerésért, amely ezúttal rekordösszegű, mintegy 30 000 forintos pénzbeli juttatással is jár! A három jelölt nem annyira a publikációinak számával, mint amennyire azok minőségével emelkedett ki a mezőnyből, ékesen bizonyítva, hogy nem mindig és főleg nem mindenben a méret a lényeg.

A fentiek értelmében Nívódíj Bizottságunk  idén Mányoki Endrét, Regényi Hubát és Tóth Cakant választotta ki és ajánlja a globális világszavazók figyelmébe.

A szavazást a tervek szerint december 10. és 20. között rendezzük meg, a Bányai Tamás Közösségi Díj idei nyertesének nevét pedig Mikulás környékén tesszük nyilvánossá. Az utóbbi jutalma a szép oklevél mellé 20 000 forint.

Várják és figyeljék továbbra is a híreinket!

 

 

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL