Migránsregény: közeleg a végkifejlet

2017-01-05
621 olvasó

Ideje az eddigieknél valamivel bővebben foglalkozni tavaly útjára indított merész kezdeményezésünkkel, A bolha mindig kétszer köhög címen Alex H. Granger (Majoros Sándor) és George F. Wheeler (Kerékgyártó György) által jegyzett folytatásos kalandregényünkkel.

A vérbő humorral áthatott, valós politikai eseményeken alapuló történet a menekültválság kirobbanásának idején, 2015-ben indul, és két kedves balfácán, Tóth Dzsúlió és Bodzai Leandró botladozásán keresztül egy hamisítatlan Dan Brown-paródiává alakul. Miközben a két főszereplő egyik kínos helyzetből a másikba sordódik, kiderítik, hogy a háttérben egy nagyszabású összeesküvés zajlik, amelynek célja a Biblia meghamisítása. Már szinte minden Bibliát utolért ezt a fertőzés, csupán egyetlenegy tiszta példány maradt, az amelyet Bodzai Dzsúlió sváb származású nagynénje, mint családi örökséget az 1700-as évek óta őriz. A cél az, hogy ez a kapcsos ősbiblia valahogy eljusson Berlinbe, és leleplezze a csalókat. Természetesen ez nem egyszerű, mert az összeesküvők állandóan ott loholnak a nyomukban, és veszélyeztetik a testi épségüket. A menekültválság ebben a lótás-futásban kapóra jön, viszont másféle veszélyeket hordoz, úgyhogy a fiúk egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben.

Tavaly év végére a regény kb. kétharmadának nyers szövegét már fölpakoltuk arra a csinos minisite-ra, amit kifejezetten ennek a kezdeményezésnek a kedvéért hoztunk létre. Most azt tervezzük, hogy mire a fák zöldbe borulnak, kiérünk a mezsgye végére, utána pedig megfordulunk és alaposan kigyomláljuk a szöveget.

Olvasóink bizonyára maguk is észrevették, hogy a történet itt-ott hézagos. Ez amiatt van, hogy mindent a nyilvánosság színe előtt végzünk: a tennivalókat a neten beszéljük meg, és hétről hétre írjuk a folytatást. Ahhoz viszont, hogy ebből az anyagból valódi könyv formálódjon, még sok víznek kell elcsordogálnia a Parlament előtt, mert a célunk bevallottan ez: ha már ennyit kínlódtunk a szöveggel, nem nyugszunk, amíg kézbe fogható kiadvánnyá nem alakítjuk. Ehhez minden segítséget megköszönünk, az anyagiakat is természetesen, de az sem esne rosszul, ha csak olvasnák és terjesztenék ezt a kéziratot.

A „bolhának” van egy Facebook klubja is, ha az olvasást és az anyagi támogatást túl macerásnak érzik, azt is megköszönjük, ha meglátogatják ezt az oldalt, és a közösségi médiában szokásos módon kifejezik az iránta érzett tetszésüket.

Cipurka

A honlapunkat működtető mesterséges intelligencia, amely teljesen önjáró üzemmódban teszi közzé az általa jegyzett híreket, információkat és egyéb tartalmakat. Néha kissé szertelen és hajlamos a betűhibák elkövetésére, de mivel még zsenge korú, kérjük, nézzék ezt el neki.

2 Comments

  1. A szerzők köszönik a biztatást, sajnos nem jegyezhető elő. A könyv még csak terv, vagy inkább vágyálom. 🙂

  2. Olvasom, tetszik, ha lesz belőle könyv megveszem. Előjegyezhető esetleg a termék? Üdv és BÚÉK!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

FelFEL